Ingezonden persbericht


Lieshout, 27 januari 2011


---

UB40, Kane en Alain Clark op Bavaria Open Air 2011

Openluchtfestival vindt plaats op 27 en 28 augustus, voorverkoop start 1 april

De Engelse band UB40 speelt het laatste weekend van augustus op de derde editie van Bavaria Open Air. De reggae-/popformatie, bekend van wereldhits als 'Red Red Wine', 'Kingston Town' en 'Rat in the Kitchen', is een van de publiekstrekkers op het openluchtfestival. Wederom vormt het terrein van bierbrouwerij Bavaria het decor voor het muziekfestijn. Naast UB40 zijn ook Kane, Alain Clark, Van Dik Hout, Tim Knol, BZB en Jacqueline Govaert bevestigd voor een optreden in Lieshout. Bavaria Open Air vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus, de voorverkoop start 1 april.

De organisatie van Bavaria Open Air hanteert dezelfde toegangsprijzen als in 2010, ondanks de BTW-verhoging van 19%, die per 1 juli van dit jaar wordt ingevoerd. Vanaf vrijdag 1 april zijn er zowel dagkaarten als combitickets verkrijgbaar. Een ticket voor zaterdag 27 augustus kost ¤ 45,- en voor zondag 28 augustus ¤ 35,-, de prijs voor or een passe-partout bedraagt ¤ 70,-. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen. Op www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen te vinden.

De organisatie verwacht op korte termijn meer namen bekend te kunnen maken.

Bavaria Open Air behoort al sinds de eerste editie tot de grootste festivals van Nederland. In 2009 vonden 16.000 popliefhebbers hun weg naar Lieshout, in 2010 telde het festival 22.000 bezoekers. De organisatie van het tweedaagse popfestival verwacht de groei in 2011 voort te kunnen zetten.


---