Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 5 augustus 2011

The Death Set verovert Europa via Rotterdam

Met hun optreden op het StreetMasters Festival op 28 augustus openen de Amerikaanse muzikanten van the Death Set hun aanval op Europa. De band ziet het Rotterdamse event voor street culture als gedroomde schans voor hun lancering. Het kick-ass trio wortelt in de straatcultuur en wordt aangejaagd door hetzelfde psychotische vuur als de Beasty Boys. Een band die via headphones van skaters en bmx-ers support gaf bij miljoenen stunts.

StreetMasters festival combineert de sport- en cultuuruitingen die bij jongeren op straat zijn ontstaan. Zo zijn er demonstraties en wedstrijden skateboarden, inline skaten, BMX-fietsen, flatland en freerunning. Met de 7 TO SMOKE BATTLE gaat het StreetMasters festival op zoek naar streetdance talent. Dansers worden uitgenodigd hun moves te laten zien en strijden om de titel StreetMaster 2011 waaraan een geldprijs is gekoppeld. Het voorbeeld wordt gegeven door de Groove Kings de straatdansgroep die landelijk bekend werd via het tv programma "Hollands Got Talent". Met het toevoegen van een serieuze bandprogrammering spreekt het StreetMasters festival in 2011 een bredere doelgroep aan. Naast The Death Set spelen op het grote podium The Opposites, DuvelDuvel en Splendid. Het festival rekent op meer dan tienduizend bezoekers.

Geschiedenis StreetMasters

Streetmasters is vijf jaar geleden als jongerenevenement in Rotterdam begonnen. Na de eerste editie in het skatepark Westblaak groeide het uit tot een landelijk event. Drijvende kracht is Stichting Playground dat een duurzame verbetering van de leefbaarheid en de kwaliteit van de samenleving nastreeft.

So get your act together en check Streetmasters.nl!

EINDE PERSBERICHT