Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Ontdek de Wierdijk op 28 augustus

Publicatiedatum : 22 augustus 2011

Op zondag 28 augustus organiseert de provincie Noord-Holland in het kader van Onze Dijken 2011 een publieksdag om meer bekendheid te geven aan de functie en de historie van de Wierdijk.

Programma zondag 28 augustus

Wandel mee over de Wierdijk en beleef de geschiedeis van het Wieringer landschap. Locatie: Wierschuur, Stroeërdijk 1, 1777 PG Hippolytushoef

11.00 - 17.00 uur : Tekenen en documentaire


* Campaign for Drawing: teken de Wierdijk en de Wierschuur met beeldend kunstenaar Roos van Haaften

* Kijk naar de documentaire "Wierdijk" over bewoners van Wieringen van Marco Sweering

12.00 uur - 13.30 uur of 15.00 - 16.30 uur - Wandeling

Wandel mee over de Wierdijk met landschapsexpert Barend Schouten en beleef de geschiedenis van het Wieringer landschap. De dames van de Verhalentandem begeleiden deze excursie: vertel een verhaal en ontvang er één retour voor de terugweg.

13.00 uur - 14.00 uur - Lezing

Jan Bremer (historicus en publicist) houdt een lezing over de rol van wier en de Wierdijk voor het eiland Wieringen en haar bewoners. Aansluitend vragen vanuit het publiek en discussie.

14.00 uur - 15.00 uur - Lezing

Pim de Herder (architect) presenteert een plan voor een mogelijke herbestemming van de Wierschuur. Aansluitend vragen vanuit het publiek en discussie.

Iedereen is van harte welkom tijdens de publieksdag om tussen 11.00 uur en 17.00 uur onder genot van een gratis kop koffie en Wieringer Jodekoeken een kijkje in de Wierschuur te komen nemen.

`Onze Dijken' en `Herbestemming NH'

De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed behouden en toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving, voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. De provincie organiseert in het kader van "Onze Dijken" diverse activiteiten voor iedereen die meer wil weten over de historie en de functie van de Noord-Hollandse dijken. Met het programma "Herbestemming NH" zet de provincie Noord-Holland zich ervoor in om karakteristieke leegstaande gebouwen een nieuwe functie te geven. De provincie Noord-Holland stimuleert herbestemming. Niet alleen in financiële zin, maar ook door omwoners, gemeenten en ontwikkelaars bij elkaar te brengen. "

Kijk voor meer informatie op http://www.noord-holland.nl/ en op http://www.herbestemming-nh.nl/