Start Tour for Life zondag 28 augustus

Persbericht van Artsen Zonder Grenzen

450 renners beginnen aan de tour van hun leven voor Artsen zonder Grenzen

Bardonecchia, 26 augustus - Bijna 450 wielrenners staan zondag 28 augustus aan de start van de loodzware wielertocht Tour for Life. Zij rijden in 8 dagen 1250 kilometer van Noord-Italië naar Nederland. Naast klassieke wieleretappes met beroemde cols, maken vooral de sfeer en het doel de Tour for Life erg bijzonder voor de deelnemers: de opbrengst gaat naar Artsen zonder Grenzen. Zondag 4 september finishen de renners op de Cauberg in Valkenburg.

BikeWriters
Bekende journalisten als Maarten Ducrot, Dirk-Jan Roeleven en Richard Plugge leveren bijdragen aan een speciaal Tour for Life-magazine dat in oktober uitkomt. Het magazine, dat in samenwerking met Sanoma Media geproduceerd wordt, staat vol met columns, verhalen en foto's over en van de Tour for Life.

Volg de renners live
In 50 ploegen fietsen de renners dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke trajecten. De wielrenners zijn via GPS trackers live te volgen op www.tourforlife.nl. Het thuisfront ziet zo precies waar de renners zich bevinden; welke col ze beklimmen of welke grens ze oversteken. Op deze pagina wordt tijdens Tour for Life ook dagelijks verslag gedaan en een videoblog geplaatst.

Finish
Zondag 4 september komen de 450 renners over de finish op de Cauberg in Valkenburg. Daar wacht hen het vaak emotioneel weerzien met familie en vrienden. Na de huldiging neemt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen en in 2009 zelf deelnemer aan de Tour, de cheque met de eindopbrengst van het evenement in ontvangst.

Over Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is in 1999 onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

*

Links:
http://www.tourforlife.nl



Razende Robot Reporter