KNHS

EK Eventing: Weigering voor Raf Kooremans
27 augustus 2011

Luhmühlen (KNHS)- Raf Kooremans, de laatste Nederlandse teamruiter, heeft met zijn Cavalor Demeter een weigering opgelopen op de wateruitsprong. Een tegenvaller voor het Nederlandse team op het EK eventing in het Duitse Luhmühlen. Het team staat nu op een voorlopige zevende plaats. Deze positie is onvoldoende voor een Olympische nominatie. Het team moet in de top vijf eindigen als de reeds gekwalificeerde landen (België, Duitsland en Engeland) vóór Nederland eindigen.

Door de weigering moest Kooremans ook de nodige tijdstrafpunten incasseren waardoor hij flink zakte in het klassement. Beste Nederlandse prestatie staat op naam van Rabo Talententeamlid Elaine Pen die met haar Vira op een prachtige 16e plaats in de tussenstand staat. De individueel startende Andrew Heffernan staat na zijn sterke rit van vandaag op plaats 18. Tim Lips is met zijn goed gereden cross geklommen naar de 31e plaats in het individuele klassement.

Ingrid Klimke (Dui) voert het individuele klassement aan, zij wordt gevolgd door de Duitse wereldkampioen Michael Jung. Duitsland gaat aan de leiding in de landenwedstrijd voor Engeland. Daarna komen Frankrijk, Zweden, Ierland, Italië en Nederland. Om in aanmerking te komen voor een startbewijs op de Olympische Spelen, moet de Oranje delegatie morgen nog flink stijgen.

Kijk voor alle uitslagen op www.luhmuehlen.de

Een uitgebreider bericht volgt later.