Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Aangehouden met munitie                      |
De politie heeft zaterdagavond 27 augustus een 18-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor bezit van munitie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Portiers van een horecagelegenheid aan de Flevoweg in Harderwijk troffen omstreeks 23.45 uur een 9mm patroon aan bij de man. De politie hield hem aan. Tevens troffen agenten een kleine hoeveelheid verdovende middelen (hasj) bij de man aan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het patroon en de verdovende middelen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

2011120062

|     |Harderwijk - Vijf aanhoudingen na vechtpartij             |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 augustus vijf mannen uit Putten (leeftijden 19, 19, 20, 26 en 26 jaar) aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige taxichauffeur uit Harderwijk, een 24-jarige man uit Utrecht en nog een andere man (leeftijd en woonplaats nog onbekend).

De taxichauffeur probeerde omstreeks 04.00 uur een ruzie te sussen op de Smeepoortstraat / Donkerstraat in Harderwijk. Daarop werd hij meerdere keren geslagen. Ook de twee andere mannen werden mishandeld. De gealarmeerde politie kon de vijf mannen, op aanwijzing van de taxichauffeur en andere getuigen, op de Stationsstraaat aanhouden. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanleiding voor de ruzie is niet duidelijk.

Naar aanleiding van deze vechtpartij werd ook nog een bekeuring uitgedeeld aan een omstander voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en werd iemand aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering om weg te gaan.

De drie mannen liepen diverse pijnlijke plekken op. De politie onderzoekt de zaak.

2011120160/2011120174

|     |Emst - Bromfietser gewond                                 |
Een 49-jarige bromfietser uit Emst is zaterdag 27 augustus gewond geraakt toen hij met zijn brommer onderuit ging. Hij liep vermoedelijk een beenbreuk op. De man is naar het ziekenhuis vervoerd.

De bromfietser reed omstreeks 18.00 uur vanaf de Hezeweg in Emst de T-splitsing met de Hanendorperweg op. Daar is hij door onbekende oorzaak rechtdoor gereden. De man reed tegen de duiker/betonrand met schrikhek en kwam aan de overkant van de sloot terecht. Hij raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie onderzoekt de exacte toedracht.

2011120047

|     |Oosterwolde - Inbraak sportcomplex                        |
Bij een sportcomplex aan de Zwarteweg in Oosterwolde is in de nacht van zaterdag op zondag 28 augustus ingebroken. De inbrekers hebben een deur vernield om binnen te komen. Het is nog niet duidelijk wat er is weggenomen.

De inbraak heeft vermoedelijk omstreeks 03.00 uur plaatsgevonden. De politie heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt de zaak verder.

2011120212

|     |Putten - Golfkar gestolen                                 |
Bij een inbraak in een schuur bij een golfclub aan de Nijkerkerstraat in Putten is in de nacht van zaterdag op zondag 28 augustus een golfkar gestolen. De inbrekers hebben een raam opengebroken om binnen te komen. De inbraak vond omstreeks 04.00 uur plaats. De politie onderzoekt de zaak.

2011120218

|     |Harderwijk - Aanhouding mishandeling                      |
Agenten hebben zaterdagavond 27 augustus een 35-jarige man uit Ermelo aangehouden voor mishandeling van een 59-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer had een gebroken oogkas door de mishandeling en moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie maakt proces-verbaal op.

De politie kreeg omstreeks 21.45 uur de melding dat iemand in een horecagelegenheid op de Vijhestraat met een glas in zijn gezicht was geslagen. Bij de horecagelegenheid troffen de agenten de gewonde man. De man bleek zonder duidelijk aanleiding te zijn geslagen. Getuigen konden een goed signalement van de verdachte geven.

Kort daarna kwam er een andere melding binnen van een dronkenman op de Smeepoortstraat. De dronkenman voldeed aan het signalement van de verdachte van de mishandeling. De 35-jarige man hierop werd aangehouden. De man verzette zich bij zijn aanhouding en beledigde de agenten en schopte één agent.

De man krijgt proces-verbaal voor de mishandeling van de man uit Ermelo, voor openbare dronkenschap en voor belediging en mishandeling van de agenten.

De mishandelde man moest naar het ziekenhuis voor zijn verwondingen. Daar bleek hij een gebroken oogkas te hebben. Hij werd ter observatie een nacht in het ziekenhuis gehouden.

2011120038/ 2011120040

--Einde berichten--
-----------------------
(

(

---- --