Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 29-08-2011

Diefstal fiets

UTRECHT Zondagavond 28 augustus kreeg de politie een melding van een vermoedelijke fietsdiefstal die gaande was op het Stationsplein. Cameratoezicht had de man, 46 jaar uit Utrecht, snel in de gaten waarna hij op de Mariaplaats door agenten staande gehouden kon worden. Getuigen verklaarden dat de man de fiets te koop had aangeboden, waarna hij werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond 28 augustus reden agenten over de Beneluxlaan in de richting van de Vasco da Gamalaan. Ter hoogte van het verkeerslicht stonden een aantal autos te wachten voor rood licht. Plotseling stond er een jongen naast de achterste auto, griste een handtas uit de auto en rende weg naar het fietspad aan de Beneluxlaan.

Een fietser belemmerde de vluchtpoging van de 23-jarige Utrechter, waardoor hij ten val kwam en de tas liet vallen. Hij rende opnieuw weg, waarna zijn vlucht wederom belemmerd werd door een bestuurder van een auto. Hierna kon de verdachte aangehouden worden. Hij is overgebracht naar het bureau.

Man ernstig gewond

UTRECHT Zondagavond 28 augustus kwam een man ten val waarbij hij ernstig gewond raakte. Een 52-jarige Utrechter viel vanaf de tweede verdieping van een flat aan de Mexicodreef op zijn hoofd. De traumahelikopter kwam ter plaatse en heeft de man overgebracht naar het UMC. De politie heeft de toedracht van de val in onderzoek.