Gemeente Nieuwegein

maandag, 29 augustus 2011

Leerlingen van groep 5 van de Evenaar in Nieuwegein zijn de eersten die kennis maken met de nieuwe leskisten van het samenwerkingsverband Buitenwijs. Op 24 augustus a.s. overhandigde wethouder Hans Reusch de eerste leskist van BuitenWijs aan Berthe Klomp van groep 5 van de SBO De Evenaar Batau uit Nieuwegein. De Evenaar was niet zomaar uitgenodigd om deze eerste leskist in ontvangst te nemen. Van alle scholen in Nieuwegein nemen zij voor het schooljaar 2011-2012 de meeste NME producten af.

Op deze foto ziet u wethouder Hans Reusch (links) met de leskist.

Nieuw lesmateriaal

Voor het schooljaar 2011-2012 heeft BuitenWijs 16 nieuwe lesproducten ontwikkeld voor de leerlingen in het Primair Onderwijs over natuur- en duurzaamheidsthema's. Dit aanbod kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein, Houten en Lopik (BuitenWijs - samen sterk in NME). Doordat de vier gemeenten samenwerken kunnen er kwalitatief goede handleidingen gemaakt worden en kunnen alle materialen en kisten nieuw aangeschaft worden. Zo streeft BuitenWijs ernaar om `grote' en `kleine' mensen natuurervaringen op te laten doen waardoor zij wijs omgaan met hun eigen omgeving.

Leskist: `Aquarium zoekt Boots en Co'

Groep 5 van de Evenaar gaat aan de slag met een van de nieuwe producten. Dit is de leskist Aquarium zoekt Boots en Co. Boots is een bootsmannetje, een klein waterdiertje dat op zijn rug zwemt. Co is zijn vriendje. Met schepnetten en andere gereedschappen gaan de kinderen op zoek naar waterdieren in de omgeving van de school. Tijdens de lessen over waterdiertjes leren de kinderen niet alleen dat er veel verschillende waterdiertjes zijn, maar ook dat deze diertjes op een verschillende manier ademhalen, dat zij verschillend voedsel eten en zich verschillend voortbewegen. In de sloot is er biodiversiteit ten top!

Nieuwe buitenlessen

Naast de nieuwe leskisten en `natuur in de klas' producten (zoals Champignons en Vlinders) zijn er ook nieuwe buitenlessen ontwikkeld. Zo is er onder andere een les ontwikkeld voor kinderboerderij IJsselstee en één voor het bos De Hoge landen. Met deze nieuwe lesmaterialen kunnen de leerlingen natuurervaringen opdoen, waarbij ze nog beter leren over natuur en duurzaamheid!

Reacties

---

0 reactie(s)
|
reageren