Gemeente Dirksland


Wim Bruggeman ereburger van de gemeente Dirksland

Aftredend wethouder Wim Bruggeman is gisteren tijdens de raadsvergadering verrast met het predikaat âereburger van Dirkslandâ. Uit handen van burgemeester Stoop kreeg hij de eremedaille uitgereikt met de daarbij behorende oorkonde.

Afscheid
Enkele weken geleden kondigde Wim Bruggeman zijn aftreden aan als wethouder. Gezondheidsomstandigheden dwongen hem tot deze beslissing. Een beslissing die voor hem niet makkelijk was, want zijn hart ligt bij de (Dirkslandse) politiek.
âs Middags was er reeds een informeel afscheid van de medewerkers van de gemeente, âs Avonds werd op formele wijze afscheid genomen tijdens de raadsvergadering, in het bijzijn van zijn familie en (oud)raadsleden.

Burgemeester Stoop stond stil bij zijn politiek-bestuurlijk werk voor Dirksland en de regio, dat begon met zijn aantreden als raadslid voor de nieuwe fractie van de ChristenUnie op 14 maart 2002. In 2006 werd hij wethouder. Gedurende deze jaren passeerden veel onderwerpen de revue maar twee dossiers bleven dominant, namelijk de intergemeentelijke samenwerking en/of herindeling en de financiële situatie bij het werkvoorzieningschap. Om welk onderwerp het ook ging, Wim toonde zich altijd zeer betrokken.

Naast de openbare functies die Wim bekleedde, was hij ook op andere vlakken zeer actief binnen de gemeenschap van Dirksland. Naast zijn werk voor het onderwijs, waar hij vele ontwikkelingen heeft meegemaakt èn begeleid, is hij jarenlang actief geweest in de kerk als notabel, kerkvoogd en ouderling-kerkrentmeester. Tussen 2000 en 2009 was hij lid en later voorzitter van de stichtingsraad van het Van Weel-Bethesda-ziekenhuis, later de identiteitsraad genoemd (na de totstandkoming van CuraMare).
Burgemeester Stoop omschreef Wim Bruggeman als iemand die zich altijd openstelt voor vragen en gedachten van de ander. âDoor de juiste formuleringen te kiezen, wil je graag tegenstellingen overbruggen door te zoeken haar het gemeenschappelijke. Wij hebben dat zeer gewaardeerd en zullen je inbreng dan ook beslist missen. We zijn je buitengewoon dankbaar en erkentelijk voor de wijze waarop je je vele inspanningen hebt gedaan ten dienste van de gemeenschap van Dirksland.â

Na deze woorden kreeg Wim Bruggeman de eremedaille opgespeld. Â