Gemeente Voorschoten

aanspraak op subsidie in 2012-2016

Meer verenigingen dan ooit maken aanspraak op subsidie in 2012-2016

In de afgelopen periode hebben vrijwillige en professionele organisaties in Voorschoten de mogelijkheid gekregen om subsidie aan te vragen in het kader van het Subsidieplan 2012-2016. De gemeente heeft alle aanvragen uitvoerig bekeken en heeft organisaties de mogelijkheid gegeven om hun aanvraag persoonlijk toe te lichten. Het college van B&W is van mening dat zij tot een goede verdeling van het subsidiebudget is gekomen. De definitieve vaststelling van het budget vindt in november plaats met de vaststelling van de begroting 2012 door de gemeenteraad.

89 organisaties krijgen subsidie

In totaal wordt subsidie verstrekt aan 89 zeer diverse organisaties, waarvan 19 nieuwe verenigingen. Een aantal organisaties heeft aangegeven extra activiteiten te gaan ontplooien voor ouderen of mensen met een beperking. De gemeente kent aan deze organisaties dan ook extra subsidie toe. Tot groot genoegen van het college heeft ook een aantal vrijwillige organisaties laten zien dat zij in de afgelopen subsidieperiode een groter eigen vermogen hebben opgebouwd. Het college is namelijk van mening dat subsidie dient als aanvulling op de eigen financiële kracht van de organisaties en niet leidend mag zijn.

Vrijwilligersfonds volledig benut

Een onderdeel van het subsidieplan is het Vrijwilligersfonds. Dit fonds is bedoeld voor activiteiten in het kader van
deskundigheidsbevordering, waardering van vrijwilligers en jubilea binnen de organisaties. In totaal hebben 69 organisaties een beroep gedaan op dit fonds. Het college is voornemens onder hen het maximaal beschikbare bedrag van EUR 25.000 te verdelen als blijk van waardering.

Cement van Voorschoten

Inge Adema-Nieuwenhuizen, wethouder Welzijn, spreekt haar waardering uit voor al het goede werk wat de organisaties verrichten. "Deze tientallen organisaties zijn het cement van Voorschoten. Zij dragen eraan bij dat Voorschoten een aantrekkelijk dorp om in te wonen, werken en verblijven is en blijft. Het college hoopt deze organisaties daarom met het Subsidieplan 2012-2016 zo goed mogelijk te ondersteunen."

* 29 augustus 2011