Gemeente Eindhoven

'Wat vinden Eindhovenaren de beste straatkunst van Brabant? Overal in Nederland vind je bijzondere kunst. Niet alleen in musea en galeries of bij verzamelaars, maar ook gewoon op straat, in de stad, het landschap, overal en nergens, zomaar in de buitenlucht. Op pleinen, in trappenhuizen, aan gebouwen, op veldjes, langs de weg en in bossen en parken staan kunstwerken in de openbare ruimte; gratis en voor niks, voor iedereen. Ze maken stad en landschap bijzonder en geven identiteit aan buurten en pleinen. De Brabantse Straatkunstprijs nodigt iedereen uit om te laten weten wat hij/zij het mooiste, leukste, spannendste, beste of gekste kunstwerk van Brabant vindt.

Op www.brabantsestraatkunstprijs.nl kan iedereen tot 26 september zijn/haar favoriete kunstwerk nomineren. Of dat nou een klassiek standbeeld is, een bijzondere geveltuin, land art, woeste graffiti of een abstracte installatie is; het is aan de deelnemers zelf. Op de site kun je kunstwerken aanmelden, bekijken wat er allemaal genomineerd is, commentaar achterlaten en vanaf 26 september stemmen. Ook met een smartphone is via de applicatie in Straatkunstprijs-layar, overal en op elk ogenblik informatie te vinden en gemakkelijk deel te nemen aan het project.

Finalisten

Uit de genomineerde kunstwerken kiest de jury eind september de acht sterkste werken, waarop iedereen vervolgens kan stemmen. De jury bestaat uit drie deskundigen (Angelique Spaninks, Rebecca Nelemans, Theo Verbruggen) en vier niet-deskundigen.

Eind september kiest een jury de acht sterkste kunstwerken waarop iedereen vervolgens van 26 september tot 16 oktober kan stemmen. Omroep Brabant zendt vanaf 3 september iedere zaterdag de Straatkunstprijs uit. Op zaterdag 22 oktober wordt de winnaar van de Brabantse Straatkunstprijs bekendgemaakt.

Op TV

Omroep Brabant zendt vanaf 3 september acht opeenvolgende zaterdagen de Brabantse Straatkunstprijs uit, met Isolde Hallensleben als host. In het programma geven gasten als John Körmeling (beeldend kunstenaar), Nol Havens (Zanger VOF de Kunst), Ad `s-Gravesande (o.a. Holland Festival, Kunsten '92, VPRO) en Pieter Bouwman (Comedy train, Radio Bergeijk) hun visie op kunst in de openbare ruimte.

Meer informatie

Meer informatie over het project De Straatkunstprijs en over het televisieprogramma is te lezen op www.straatkunstprijs.nl.

Facebook: straatkunstprijs

Twitter: @straatkunst / #straatkunstprijs

App : zoek `straatkunstprijs' in applicatie Layar Kunst kom je overal tegen. Niet alleen in musea en galeries maar ook gewoon op straten en pleinen, op gebouwen, in bossen en parken. De Brabantse Straatkunstprijs zoekt het mooiste, leukste, spannendste, beste of gekste straatkunstwerk van de provincie.

IFRAME: http://www.youtube.com/embed/j8Yj1nQzQfE