Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima opent Blijf van m'n Lijf huis nieuwe stijl

RVD, 12 juli 2011, nr. 174

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent op dinsdag 30 augustus in Alkmaar het eerste Oranje Huis. Het Oranje Huis is een Blijf van m'n Lijf Huis Nieuwe Stijl: een niet geheime, open locatie. Het Oranje Huis is een initiatief van Stichting Blijf Groep en biedt onder één dak advies, hulpverlening en opvang voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

Prinses Máxima krijgt een rondleiding door het Oranje Huis van mevrouw Van den Brink, directeur-bestuurder van de Blijf Groep. De Prinses spreekt met bewoners en medewerkers en bezoekt onder andere de kinderactiviteitenruimte.

Bij de hulpverlening aan slachtoffers van huiselijk geweld is het inschakelen van het sociale netwerk belangrijk omdat dit tevens kan bijdragen aan de oplossing: het zorgen voor een toekomst zonder geweld. Daarom hanteert het Oranje Huis een nieuwe aanpak: de locatie is niet meer geheim - vrienden en familie kunnen, als de veiligheid dit toelaat, altijd op bezoek komen.

Stichting Blijf Groep heeft ten doel het voorkomen en stoppen van huiselijk geweld en uitbuiting in relaties. De stichting probeert dit doel onder meer te verwezenlijken door het coördineren en organiseren van directe hulp op maat, thuis of in de opvang.




RVD Mediafeed