Productschap Vis



Bijeenkomst focusgroep Noordzee RAC Doggerbank

30 aug 2011 - 31 aug 2011, Schiphol

De Doggerbank is niet alleen door Nederland aangemerkt als Natura 2000: ook de Duitse en Engelse overheid hebben dit gebied aangewezen. De Denen hebben ook een stukje van de Doggerbank, maar er vooralsnog voor gekozen dit deel niet als Natura 2000 aan te merken.

Het is wenselijk om tot één managementplan van dit gebied te komen, zodat vissers niet geconfronteerd worden met vier verschillende managementregimes. Naar aanleiding van het FIMPAS-project (Fisheries Measures in Marine Protected Areas), wordt voor de Doggerbank via een speciale focusgroep van de Noordzee RAC geprobeerd om tot maatregelen te komen voor het hele gebied. Hierbij zitten diverse natuurorganisaties en visserijvertegenwoordigers uit verschillende landen (Nederland, Engeland, Denemarken) aan tafel. Input van vissers over hun activiteiten en kennis van het gebied is hierbij een belangrijk onderdeel. Het voorstel van de focusgroep zal in het najaar van 2011 in een aparte FIMPAS-workshop worden besproken.

Op 30 en 31 augustus a.s. vindt een vergadering van de focusgroep plaats bij Van der Valk hotel Schiphol. Vissers kunnen zich hiervoor via hun PO, of rechtreeks via via de Nederlandse Vissersbond, VisNed, of het Productschap Vis aanmelden.