Gemeente Stede Broec

Deel Martinuscollege weer toegankelijk

30-08-2011 Sinds maandag 29 augustus is het nieuwste deel van het Martinuscollege weer toegankelijk.
Na het opruimen van de asbestbesmetting is deze ruimte vrijgegeven en kan de school de lokalen en werkruimten weer gebruiken. Het oude deel met ongeveer 80 lokalen blijft voorlopig nog afgesloten.

In het Martinuscollege is in de schoolvakantie bij het uitvoeren van een onderzoek naar de aanwezigheid van asbesthoudende bouwmaterialen in het gebouw asbestbesmetting aangetroffen. De school heeft het onderzoek uitgevoerd in verband met de aangescherpte regelgeving van het ministerie. Alle scholen in Nederland moeten voor 1 augustus 2012 onderzoek laten uitvoeren in gebouwdelen die voor 1994 gebouwd zijn.

In het nieuwste gedeelte van het gebouw dat na 1994 is gebouwd, vond het onderzoeksbureau op twee plekken asbestvezels. In het oudste gedeelte dat voor 1994 is gebouwd, is op achttien plekken asbestbesmetting gevonden.

Na het vrijgeven van het nieuwe deel is deze week de schoolorganisatie opgestart. De medewerkers van de school zijn begonnen met de voorbereidingen van een noodscenario voor het nieuwe schooljaar. De school stuurt deze week alle ouders van de leerlingen een brief over de gevolgen van de asbestvondst. De leerlingen kunnen volgende week naar school en krijgen daar informatie over de invulling van hun lesrooster en de locatie waar ze les krijgen.

In afwachting van het aanvullend onderzoek over de luchtkwaliteit en de wijze waarop het asbest moet worden verwijderd in het oudste gebouwdeel, onderzoeken de gemeente en het Martinuscollege nu waar, hoelang en hoeveel tijdelijke huisvesting nodig is voor ten minste
1.000 leerlingen.

30-08-2011