Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.35 uur

Utrecht, 30-08-2011

Man mishandeld; politie zoekt getuigen

MIJDRECHT De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 19-jarige man uit Mijdrecht.

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 augustus bezocht de man samen met een vriend een feest op het Raadhuisplein. De Mijdrechter verklaarde dat rond 01.00 uur twee personen bij hen kwamen staan en dat hij opeens werd vastgegrepen door één van hen. Voordat hij het wist, stonden er ongeveer vijftien jongeren om hem heen, die hem sloegen en schopten en daarmee doorgingen toen hij op de grond lag. Later zag hij dat zijn kleding was gescheurd, zijn gouden ketting weg was en hij gewond was aan zijn gezicht.

Samen met zijn vriend ging hij naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij zijn neus had gebroken en een diepe snee gehecht moest worden. De Mijdrechter deed aangifte en de politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Informatie kunt u doorgeven aan het politie wijkteam De Ronde Venen via 0900-8844. Kent u (een van) de daders, maar wilt u liever anoniem blijven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie verricht onderzoek naar brand

KAMERIK De politie is een onderzoek gestart in een sporthal aan de Overstek. Zondagavond 28 augustus rond 20.55 uur werd brand ontdekt en zijn de hulpdiensten gealarmeerd.

De brandweer heeft de brand geblust. Uit onderzoek bleek dat er sprake is van brandstichting. De politie wil graag weten of men voor het uitbreken van de brand verdachte personen in de omgeving van de sporthal heeft gezien. Informatie kunt u doorgeven aan de politie wijkteam Woerden / Harmelen via 0900-8844. Wilt u uw informatie anoniem melden, dat kan via Meld Misdaad Anoniem telefoonnummer 0800-7000.

Aanrijding met letsel

WOERDEN - Maandagmiddag 29 augustus ontstond een aanrijding tussen een automobilist en een fietsster.

De politie kreeg omstreeks 14.05 uur de melding van een aanrijding tussen een auto en een fiets op de rotonde van de Wulverhorstbaan met de Middellandbaan. Een 66-jarige man uit Kamerik reed over de Wulverhorstbaan richting de rotonde en wilde daarna linksaf de Middellandbaan oprijden. Een 16-jarig meisje uit Oudewater fietste uit de richting van de Polanerbaan en wilde voor de rotonde de Middellandbaan oversteken, waarbij een aanrijding ontstond.

Ambulancepersoneel onderzocht het meisje die pijn had aan haar enkel. Zij is voor onderzoek door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Bromfietser geeft valse naam op

ABCOUDE Een 21-jarige bromfietser uit Amsterdam gaf dinsdagnacht 30 augustus bij een controle een valse naam op.

Agenten controleerden hem en zijn bromfiets omstreeks 00.15 uur op de Piet van Wijngaerdtlaan. Hieruit bleek dat de bromfiets niet was voorzien van spiegels en een gladde band had. Verder kon de Amsterdammer geen rij- en kentekenbewijs tonen en had hij ook geen ID-kaart bij zich.

Ter vaststelling van zijn identiteit werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij een valse naam had opgegeven en ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.