Gemeente Dongen

De campagne Kinderlintje 2011 van start

Publicatiedatum: 30-8-2011

Tijdens de eerste weken van het schooljaar verspreidt de gemeente Dongen op alle basisscholen campagnematerialen voor het Kinderlintje 2011. Het gaat om posters en voordrachtformulieren. Dit jaar ontvangen basisschool Achterberg en de J.J. Anspachschool een bezoek van Wethouder Bas Evegaars (Onderwijs), die de materialen persoonlijk aan deze scholen zal overhandigen. Hij zal bij deze gelegenheid met de leerlingen in gesprek gaan over het Dongense Kinderlintje.

Daarnaast worden de posters en formulieren beschikbaar gesteld aan de bibliotheek, JC de Poort en het Centrum Jeugd en Gezin.

Kinderlintje
Het Kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar die iets bijzonders hebben gedaan.

Waarom?
Op televisie zien we vaak volwassenen die een onderscheiding van de burgemeester of zelfs van de koningin krijgen. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan of een super record gevestigd. Kinderen worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook kinderen zijn die het goede voorbeeld geven. Daarom reikt de gemeente Dongen het Kinderlintje uit.

Aanmelding
Kent u een kind dat iets bijzonders heeft gedaan voor een ander? Meld het dan aan via het voordrachtformulier. Dit kan tot vrijdag 28 oktober 2011.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking van het Kinderlintje vindt plaats op zaterdag 19 november 2011.
De genomineerde kinderen, hun ouders en de personen die iemand hebben voorgedragen ontvangen daarvoor een uitnodiging.

Meer informatie
Voor uw vragen over het Kinderlintje kunt u terecht bij het Cluster Communicatie van de gemeente via telefoonnummer 0162 - 38 33 32.