Gemeente Ede

dinsdag, 30 augustus 2011

Hoe veilig en leefbaar is de gemeente Ede?

info@ede.nl

De gemeente Ede voert een grootschalig onderzoek uit naar de veiligheid en de leefbaarheid in de buurt: de Veiligheidsmonitor. Inwoners krijgen vragen voorgelegd als: Voelt u zich veilig in uw buurt? Ervaart u wel eens overlast? Hoe gaan de mensen in uw buurt met elkaar om? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf begin september in de Veiligheidsmonitor worden gesteld.

Met de uitkomsten van de Veiligheidsmonitor heeft de gemeente een krachtig instrument in handen om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Het onderzoek gaat over criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en de leefbaarheid in de buurt. Dit onderzoek wordt in een groot aantal gemeenten tegelijkertijd uitgevoerd. In Ede voert bureau Companen in opdracht van de gemeente het onderzoek uit.

Resultaten in 2012

In de gemeente Ede ontvangen ongeveer 7.500 inwoners een brief met de uitnodiging een vragenlijst op internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst invult, kan deze opvragen. Het onderzoek start begin september. De resultaten zijn naar verwachting in het voorjaar van 2012 bekend.
Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat inwoners die benaderd worden ook meedoen aan de enquête. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente.

Informatie

Meer informatie over de Veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl.

Voor vragen over het onderzoek kunt u ook contact opnemen met Bart van Steenis, telefoon (0318) 68 03 84 of e-mail bart.van.steenis@ede.nl. Of David Smeets, telefoon (0318) 68 07 84 of
e-mail david.smeets@ede.nl van de afdeling Strategie & Onderzoek van de gemeente Ede.