Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 30 augustus

Noord-Holland Noord, 30-08-2011 o 14.00 uur

Woninginbraken

Den Helder, maandag 29 augustus

Op maandagmiddag werd tussen 17.30 en 18.30 uur ingebroken in een woning aan de De Ruyterstraat in Den Helder. De bewoonster van het pand was even de hond uitlaten. Toen zij thuis kwam, hoorde zij gestommel op de bovenverdieping. Toen zij ging kijken, bleek er te zijn ingebroken. De dief was binnengekomen via het slaapkamerraam aan de achterzijde van het pand. De hele slaapkamer was overhoop gehaald. De inbreker ging er vandoor met een zilveren armband.

Den Helder, maandag 29 augustus

Op maandagavond werd tussen 19.50 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Timorlaan in Den Helder. De daders waren het pand binnengekomen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werd de inhoud van een portemonnee, een geldbedrag, buitgemaakt.

Bergen, maandag 29 augustus

Op maandagmiddag omstreeks 14.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Joost Ivanghlaan in Bergen. De daders waren het pand binnengekomen door het slot in de voordeur te forceren. Op de bovenverdieping werd een slaapkamer doorzocht. Vermoedelijk zijn er sieraden buitgemaakt.

Diefstal buitenboordmotor

Den Helder, maandag 29 augustus

Op maandagmiddag omstreeks 13.30 uur bleken er twee bootjes te zijn ontvreemd vanaf het water naast de Nijverheidskade. De bootjes werden weer aangetroffen in het water tussen Quelderduijn en Nieuweweg. Van een van de bootjes bleek de buitenboordmotor te zijn ontvreemd. In het andere bootje hadden de daders ook geprobeerd de motor te stelen. Dit was niet gelukt.

De gestolen buitenboordmotor was een grijze Honda, type 10 sru.

Diefstal personenauto

Julianadorp, maandag 29 augustus

Op maandagmiddag werd tussen 13.10 en 13.40 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Zanddijk in Julianadorp. De auto stond op de Zanddijk geparkeerd op een onbewaakt parkeerterrein. De gestolen auto was een blauwe Volkswagen Golf met het Duitse kenteken LIP-GO-63.

Hennepkwekerij in Enkhuizen

Enkhuizen, maandag 29 augustus

Op maandagavond omstreeks 20.00 uur deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Vissersdijk in Enkhuizen. De politie was ter plaatse naar aanleiding van een brandmelding. Uit een pand zou rook komen. De eigenaar van het pand gaf aan dat er een oven in brand zou hebben gestaan, maar dat het vuur inmiddels uit was. Toen de politie zelf even ging kijken, ontdekten zij dat er brand was in een hennepkwekerij. Het ging om een kwekerij met 133 planten en de benodigde apparatuur.

De eigenaar, een 61-jarige man uit Enkhuizen, werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de benodigde apparatuur (lampen, transformatoren, pompen e.d.) werden in beslag genomen.

De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

Mishandeling

Hoorn, maandag 29 augustus

Op maandagavond omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een mishandeling op de Florijn in Hoorn. Een 44-jarige man liep met zijn 42-jarige partner over de Florijn. Bij een speeltuintje zagen zij drie jongens staan die bezig waren een schommel te vernielen. De man en de vrouw maakten hier opmerkingen over. Het man pakte vervolgens een fiets van een van de jongens om op die manier de aandacht te krijgen. Hij gaf daarbij aan een rondje te gaan lopen. Als de jongens bij terugkomst nog bij de schommel aanwezig waren, zou hij de politie bellen.

Toen de man vervolgens wegliep, belde een van de jongens zijn vader, die op hoge poten aan kwam fietsen omdat hij van zijn zoon af moest blijven. Het 44-jarige slachtoffer werd vervolgens geslagen en geschopt.

Bij controle bleek hij gebroken ribben te hebben opgelopen. De man moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de jongens en de verdachte. Eventuele getuigen van het incident worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbreker aangehouden

Alkmaar, dinsdag 30 augustus

Op dinsdagmorgen omstreeks 07.25 uur meldde een getuige dat zij had gezien dat drie mannen een tuin achter een woning inklommen aan de Melis Stokelaan in Alkmaar. De verdachten klommen op een caravan die naast de woning stond en sprongen vervolgens over de schutting de achtertuin in. De getuige belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten de verdachten juist de tuin uit. Een van hen, een 18-jarige jongen uit Alkmaar, kon worden aangehouden. De anderen wisten te ontkomen.

Vermoedelijk zijn de verdachte niet in de woning geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de overige verdachten.