Politie Noord- en Oost Gelderland

Vrouw door babbeltruc bestolen van portemonnee

Twello, 30-08-2011 o Een 67-jarige inwoonster van Twello is woensdag 24 augustus in een parkeergarage aan de Van Spiegelstraat in Twello van haar portemonnee bestolen. Dit is waarschijnlijk gebeurd bij een zogeheten babbeltruc.

De vrouw deed maandag 29 augustus aangifte van de diefstal. Zij was de woensdag ervoor in de parkeergarage aangesproken door een onbekende man. In het Engels vroeg hij de vrouw de weg. Vermoedelijk heeft een handlanger op dat moment kans gezien om de portemonnee van de vrouw uit haar tas weg te nemen. Zij ontdekte de diefstal pas later bij thuiskomst.

Getuigenoproep
De politie heeft bovenstaand incident in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het gaat om een man van 40 à 45 jaar. Hij had een tenger postuur en was netjes gekleed in een donker colbert met overhemd. Men kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Waarschuwing
De politie waarschuwt met dit bericht voor allerlei oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan. De dieven weten met een smoesje hun slachtoffers aan de praat te houden en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen. Al deze voorbeelden zijn smoezen of babbeltrucs en bedoeld om mensen op te lichten en te bestelen.

2011120863