Gemeente Cranendonck


Vliegbewegingen in de omgeving van Budel

Twee Chinook transporthelikopters en twee Apache gevechtshelikopters van het Defensie Helikopter Commando nemen op dinsdag 30 augustus deel aan een oefening met de Luchtmobiele Brigade. Deze oefening vindt plaats op militair oefenterrein Budel. In het
luchtverkeersleidingsgebied van vliegbasis Kleine Brogel mogen de helikopters zo laag vliegen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is. De vliegbewegingen vinden plaats tussen 20.00 en 23.00 uur.

Met behulp van helikopters benaderen militairen van de Luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen verschillende aanvalsdoelen op het oefenterrein in de buurt van Budel. Het is de bedoeling dat de rode baret dragende militairen gebouwen in bezit nemen en houden.

Voor informatie over vliegbewegingen zie
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766. Voor nadere vragen kan worden gebeld met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen, telefoonnummer 0161-296100. Klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.