Rochdale


30 augustus 2011

Plannen Kleiburg nog niet voldoende

De uitgewerkte plannen die zijn ingediend voor de herontwikkeling van Kleiburg, voldoen niet aan de randvoorwaarden van de aanbestedingsprocedure.

Omdat de termijn van deze procedure inmiddels is verstreken, is Rochdale juridisch verplicht de procedure te sluiten. Bij de meeste plannen is er bijvoorbeeld geen sluitende financiële basis, of ze voldoen niet aan de uitgangspunten omtrent de planning. Ook voldoen alle gekozen parkeeroplossingen niet aan de wensen die door het stadsdeel zijn gesteld. Alle deelnemende partijen hebben inmiddels een brief gekregen met de mededeling, inclusief een toelichting met argumenten, waarom hun plan volgens Rochdale (nog) niet voldoet.

Nog geen sloop
Rochdale wil Kleiburg overeind te houden. Daarom geeft ze alle partijen nog één kans om te kijken of men er samen uit kan komen. Er volgen dus nog meer gesprekken. Dat betekent dus dat het nu nog niet definitief is dat Kleiburg wordt gesloopt. Wanneer er alsnog een oplossing uitkomt, wordt na 1 september een contractvormingsproces gestart met de geselecteerde partij, en overdracht van de flat vindt plaats op de beoogde datum van 1 januari 2012.


1 euro
Eind vorig jaar maakte Woningstichting Rochdale bekend dat het gezien de huidige marktomstandigheden onvoldoende perspectief ziet om de flat Kleiburg in Amsterdam Zuidoost overeind te houden. Voor een symbolisch bedrag is de corporatie bereid de flat over te dragen aan een partij die met een goed en haalbaar herontwikkelingsplan komt. Door alle media-aandacht die hierop volgde, hebben zich tientallen belangstellenden gemeld. Omdat Rochdale hier op een serieuze manier mee wilde omgaan, is een aanbesteding gedaan.

Drie partijen
Vier partijen zijn in staat gesteld een plan in te dienen. Één partij heeft zich teruggetrokken waardoor de volgende drie zijn overgebleven:
1. Consortium De Flat (Hendriks CPO, Vireo Vastgoed, Hollands Licht, KondorWessels Vastgoed) 2. Lingotto Ontwikkeling BV / Van Wijnen West BV / Van Ieperen Groep BV / Dick van Gameren Architecten. 3. M.J. De Nijs Projectontwikkeling / UBA Projectontwikkeling / DOK Architecten.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, M 06 - 212 58 004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur. M 06 519 38 337 of mail
jbronwasser@rochdale.nl.