Ingezonden persbericht



---


Beleef Mercy Ships in een zeecontainer!

Rotterdam | 29 augustus 2011 - Mercy Ships is bijzondere gast op de Wereldhavendagen!

Mercy Ships Holland, met het hoofdkantoor aan het Rotterdamse Zuidplein, is dit jaar opnieuw aanwezig op de Wereldhavendagen. De organisatie vaart al jaren met een groot hospitaalschip in Afrika. Momenteel ligt de Africa Mercy in Sierra Leone. Mercy Ships nodigt op de Wereldhavendagen belangstellenden uit om de sfeer van de Africa Mercy te proeven. in een container!

In de container van 12 meter lang komt het leven en werken aan boord van de Africa Mercy wel heel dichtbij. Karren met medische spullen en voedsel, zoals ze naar Africa Mercy gaan, staan door de container heen opgesteld. Daartussen een tandartsstoel, waar je liggend naar een filmpje over de medische ingrepen aan boord kunt kijken. Op andere plaatsen in de container zie je hoe door operaties op de Africa Mercy mensen worden verlost van verschrikkelijke tumoren en vergroeiingen, zodat ze weer volop mee kunnen doen in de Afrikaanse samenleving. Voor kinderen zijn er speciale hoeken waar bijvoorbeeld gekeken kan worden naar de belevenissen van Fride, een Noors meisje aan boord van het hospitaalschip. Vrijwilligers die op het schip hebben gewerkt staan klaar om vragen te beantwoorden en te vertellen van het leven en werken op de Africa Mercy. Waar overigens in totaal 450 mensen met wel 40 nationaliteiten werken. Van chirurg tot verpleegkundige, van kapitein tot de duikers en schoonmakers, allemaal werken zij voor eigen kosten en zonder salaris, om zo gratis operaties voor de armsten van Afrika mogelijk te maken.

Voor wie een keer zo'n machtige zeecontainer wil binnenstappen is dit een unieke gelegenheid! Met ook nog eens de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe in de zes operatiekamers op het varende hospitaal de levens van duizenden mensen worden veranderd. Mercy Ships wijst er overigens op dat een bezoek aan de container niet zonder risico is! Namelijk dat de bezoeker zo enthousiast wordt van wat hij of zij ziet dat een bezoek aan de container leidt tot de stap om zelf ook op het schip te willen werken. Ook al omdat in de container een overzicht van vacatures beschikbaar is. Voor wie eens enkele maanden of langer wil investeren in zichzelf en in de levens van anderen, is een bezoek aan de container van Mercy Ships dus een mogelijk begin van een spannend avontuur, zo waarschuwt de organisatie.

De container van Mercy Ships staat bij de Veerhaven.

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschip Africa Mercy. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships brengt hoop en genezing naar de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl. Noot voor redactie,