Ingezonden persbericht


Amsterdam, 30 augustus 2011

Persbericht

Kunstenaar Henk Veen schiet FunX Radio te hulp

Stadszender FunX krijgt hulp uit onverwachte hoek; kunstschilder Henk Veen (47) heeft een schilderij gemaakt als origineel voor t-shirts waarmee de radiozender actie gaat voeren om haar voortbestaan.

Na het horen van het gerommel in medialand over de frequenties en radiostation FunX, is de bekende kunstenaar Henk Veen in actie gekomen omdat hij zijn favoriete radiostation wil steunen in hun campagne XsupportFunX. De schilder is met zijn spuitbussen, verf, kwasten en tekenpen aan de slag gegaan en heeft zich laten inspireren door de muziek die FunX draait, de artiesten, de luisteraars en zijn vrienden die regelmatig in de uitzendingen komen. Het eindresultaat, een prachtig schilderij wordt aanstaande donderdag in het ochtendshow FunX Start overhandigd aan de radiozender. Veen heeft meerder ideeën om met zijn kunstwerken de actie extra kracht bij te zetten. "Er wordt ieder geval een t-shirt van gemaakt", aldus Veen. "Het is een drama als FunX verdwijnt. Het radiostation heeft een uniek modern format dat zich onderscheid van alle andere radiostations. Grote muzikanten zoals reggae artiest Ziggi, de rappers van THC, The Opposites en Sabrina Starke zijn begonnen bij FunX. Dankzij d e specifieke muziekstijlen en kansen die FunX creëert en uniek maakt, moet de zender de ruimte worden gegeven om desnoods dan maar commercieel te gaan. Radio FunX is niet meer uit mijn dagelijkse routine met mijn werk als kunstenaar weg te denken, omdat ik uit de muziek ook mijn inspiratie haal. FunX mag NIET verdwijnen!", aldus Henk Veen.

Uitzendingen FunX bedreigd

Het voortbestaan van FunX als radiozender wordt bedreigd door beleidswijzigingen en bezuinigingen van de overheid. Als FunX geen publieke financiering meer krijgt vervallen de huidige etherfrequenties in de vier grote steden. Commercieel gaan is voor FunX geen mogelijkheid omdat er door overheidsregulering domweg geen toegang is tot de commerciële markt voor FunX. De zender heeft daarom de actie "XsupportFunX" gestart, waarbij luisteraars worden opgeroepen de mobiele FunX Radio Applicatie te installeren op hun smartphone bij wijze van steunbetuiging. FunX claimt ruim 500.000 vaste luisteraars en vraagt die luisteraars zichzelf zichtbaar te maken door zich mee te laten tellen.

Over FunX

FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Het radiostation draait een grote diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop, dance, latin, reggae, bollywood, arab en andere cross-over stijlen uit Europa en andere delen van de wereld. FunX is te bereiken in de ether, op de kabel, via internet en overal en altijd op de mobiele telefoon. Muziek is een sterk verbindende factor, FunX biedt zijn luisteraars professioneel gemaakte programma's, een onderscheidend multiculturele radiostation dat jongeren aanspreekt en waarmee ze zich kunnen identificeren. Daarnaast vervult de organisatie nadrukkelijk een kweekvijverfunctie voor jong mediatalent.

Over Henk Veen

Kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten. Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino, American Hotel en ruim een jaar een eigen gallery heeft gehad op het Rembrandtplein in Amsterdam. Opvallende projecten zoals Henk Veen Kunstplein Rembrandtplein en Keukenhof, de Dam tot Damloop, waar Henk 3 jaar lang het aandenken voor de Businesslopers en in 2009 T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren. Gevolgd door programma's als Cash & Carlo, Big Brother, Gouden Kooi etc. De kunstenaar zet regelmatig zijn eigen evenement Kunstplein neer, zoals op het Rembrandtplein en Keukenhof. In de maand december exposeert Henk Veen in het Carrousel du Louvre - Parijs.

Meer informatie en foto's op www.henkveen.nl

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht