Ingezonden persbericht


Automatisch energie besparen met Niko Home Control Na dertig jaar eindelijk nieuwe mogelijkheden voor je elektrische installatie thuis

Gorinchem, 30 augustus 2011 - Niko introduceert een nieuwe generatie elektrische installatie. Met het ecodisplay van Niko Home Control bespaar je actief energie, omdat je op elk moment van de dag exact afleest hoeveel je woning verbruikt. Niko speelt daarmee in op de trend van bewust omgaan met energie en biedt tegelijkertijd meer comfort en design in huis.

"Huizenbezitters gaan steeds bewuster om met energie en vinden het belangrijker dan ooit om energie te besparen", zegt Peter Watteeuw, managing director van Niko. "Niko Home Control heeft unieke mogelijkheden die energiebesparing echt makkelijker maken. Bewoners kunnen actief energie besparen, de installatie centraal bedienen en tegelijkertijd veiliger en comfortabeler wonen".

Eindelijk nieuwe mogelijkheden
De wereld om ons heen verandert sterk door technologie en digitalisering. Vooral in de telecommunicatie volgen de trends elkaar in sneltreinvaart op: internet, mobiele telefoons, smartphones... Alleen de mogelijkheden van de elektrische installatie in huis zijn al dertig jaar dezelfde. Daar brengt Niko nu verandering in.

"Het is bizar dat er al zo lang niets veranderd is in elektrische installaties, want gezinnen willen wel degelijk nieuwe functies", zegt Patrick Van Steelandt, directeur marketing bij Niko. "Meer veiligheid of centraal toestellen bedienen, bijvoorbeeld. Met Niko bieden we nu eindelijk de mogelijkheden waar consumenten al lang op wachten."

Kies wat je wilt
Je kiest afhankelijk van je behoeften welke modules van Niko Home Control je in huis haalt. Zo is er voor bewoners die hun huis tijdens de vakantie graag veilig achterlaten aanwezigheidssimulatie. Omdat er af en toe licht brandt, lijkt het of er iemand thuis is. Natuurlijk kies je zelf welke duurzame verlichting je hiervoor gebruikt. Ook gaan de rolluiken automatisch open en dicht.

Meer duurzaamheid en energiebesparing
"Studies tonen aan dat gezinnen tot 15% aan energie kunnen besparen als ze er bewust mee omgaan, en als ze daar ook voor openstaan" zegt Watteeuw. "Onze elektrische installatie helpt daarbij. Bovendien is de installatie ontworpen om ook zelf slechts een minimum aan energie te verbruiken."

Ook andere functies van Niko Home Control zijn duurzaam. Met de zoneverwarming kun je elke ruimte in de woning op verschillende tijdstippen van de dag anders benutten. Zo verwarm je de badkamer enkel tussen 7 en 8 uur 's ochtends en vanaf 20 uur 's avonds. Laten de kinderen geregeld het licht branden in de badkamer, dan schakel je met de eco-toets of de 'alles uit'-knop alle toestellen die overdag niet aan hoeven te staan in één keer uit.