Gemeente De Wolden


Persbericht









Zuidwolde, 30 augustus 2011





Start Brede School De Heidevlinder


Na maanden van plannen maken, bouwen en overleggen, opent Brede School De Heidevlinder op woensdag 7 september 2011 haar deuren. Wethouder Liesbeth Koster is trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd: "Een enorme prestatie. Ik ben zeer onder de indruk van het resultaat. Er staat een prachtige school die past binnen de omgeving en die uitnodigt te spelen, te werken en te ontplooien. Ik wens iedereen een mooie start".

De kansen van de Brede School
De Brede School De Heidevlinder is een samenwerking tussen cbs De Zaaier, cbs De Hoeksteen en Scala. Buurtvereniging D'Olde Nes draagt haar steentje bij en biedt de kinderen van de Brede School de kans te spelen op haar terrein. Ook zijn er goede contacten met kinderdagverblijf De Harlekijn van Speelwerk Kinderopvang. Wederzijdse versterking is het uitgangspunt. Dankzij de samenwerking hebben kinderen een prima uitvalsbasis voor school, leren en vertier. Liesbeth Koster: "De Brede School biedt hen de kans zich te ontwikkelen vanuit een vertrouwde en speelse basis. Bovendien krijgen ouders de kans werk en zorgtaken goed op elkaar af te stemmen. Dat past uitstekend bij het streven van de gemeente om inwoners maximale kansen te geven werk en privé op prettige manier te combineren.

Bredeschoolheidelaan.nl
In november staat de officiële opening op het programma. De komende maanden gebruiken de participanten om de finesses van de school te organiseren en af te maken. De gemeente past ondertussen de verkeerssituatie aan voor buurtbewoners, kinderen en ouders. De voortgang is te volgen op bredeschoolheidelaan.nl en - waar het gaat om de verkeerssituatie - op dewolden.nl.