Voedsel en Waren Autoriteit

Vaccinatiecampagne Q-koorts afgerond

Nieuwsbericht nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit | 31 augustus 2011

Uit de gegevens van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) blijkt dat alle schapen- en geitenhouders hun dieren hebben gevaccineerd tegen Q-koorts. Daarmee hebben zij voldaan aan de vaccinatieplicht. Het gaat om de melk- en opfokbedrijven. Bedrijven met een publieksfunctie hebben langer de tijd gekregen; tot 1 januari 2012. 31% van deze bedrijven heeft al gevaccineerd.

De nVWA gebruikt de komende 2 weken om ook de administratieve verplichtingen die samengaan met de vaccinatie, te controleren en eventueel te laten corrigeren (I&R-registratie). Voor 1 augustus moesten de schapen- en geitenhouders hebben voldaan aan de vaccinatieplicht. Als bedrijven niet op tijd volledig hadden gevaccineerd, zouden de vaccinaties worden verricht door de nVWA, op rekening van de schapen- en/of geitenhouder. Nu zij de eigen verantwoordelijkheid hebben genomen, is dit niet nodig.

Meer informatie:

* dossier Q-koorts

* www.qkoortsinnederland.nl

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de nVWA (070) 448 46 46.

De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit