Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse première stijlvolle en gedurfde psychologische thriller CAGED
in aanwezigheid van cast & crew

Woensdag 31 augustus - 21.00 uur (ontvangst 20.30 uur) Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasfabriek, Amsterdam

Een film van Stephan Brenninkmeijer (scenario, productie, regie) met in de hoofdrollen Chantal Demming, Babette Holtmann, Joep Sertons en Victor Reinier

THE SEXUAL LIFE OF ADULT WOMEN IS
A DARK CONTINENT FOR PSYCHOLOGY (S. Freud)

Bekijk en download de trailer van:
http://www.youtube.com/watch?v=DmNYnN7Wla8&hd=1

Woensdagavond 31 augustus vindt in Het Ketelhuis te Amsterdam de Nederlandse première plaats van de stijlvolle en gedurfde psychologische thriller Caged.

In aanwezigheid van onder anderen hoofdrolspelers Chantal Demming, Babette Holtman (Op zoek naar Evita), Joep Sertons (Westenwind, Voetbalvrouwen), Victor Reinier (Flikken Maastricht, Baantjer), crewleden waaronder Stephan Brenninkmeijer (scenario, regie, productie / Westenwind, Swingers) én speciale genodigden.

Een dag later, donderdag 1 september, volgt de lancering op Video on Demand (VoD). De vele honderdduizenden VoD-consumenten kunnen op deze wijze als eerste deze nieuwe Nederlandse speelfilm bewonderen. Caged zal een kleine twee maanden exclusief op VoD te zien zijn. Vanaf 25 oktober is de film voor iedereen verkrijgbaar op DVD en Blu-ray.

Voor de première zijn een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor de media. Het vriendelijke verzoek een e-mail te sturen aan Monique van Schendelen - monique@mvsp.nl

Distributeur Video/Film Express en regisseur Stephan Brenninkmeijer hebben na de première in Het Ketelhuis bewust voor een lancering op VoD gekozen. Binnen de filmwereld is VoD op dit moment dé groeimarkt. Momenteel zijn in Nederland ruim 750.000 VoD-consumenten die in 2010 ruim 100 miljoen betaalde en gratis programma's ophaalden. De aanbieders van VoD rekenen dit jaar op een groei van 35% van het aantal aangevraagde programma's (streams) tot een totaal van 135 miljoen. De VoD-markt is daarmee de snelst groeiende sector in de filmwereld.

"Met de lancering op VoD ben ik zeer blij. Het aanbod in de bioscopen is dermate groot dat eigenzinnige films nauwellijks de kans krijgen om het juiste publiek te bereiken," aldus de regisseur. De eerder door Stephan Brenninkmeijer gemaakte brutale maar stijlvolle film Swingers was maar in een paar filmhuizen te zien. In het buitenland werd Swingers verkocht aan een tiental landen en een uitzending op de Duitse TV trok bijna 3 miljoen kijkers.

Het verhaal
Na jarenlang haar behoeften te hebben onderdrukt, besluit Stella haar leven om te gooien. Ze begint een dubbelleven, bezoekt seksclubs en erotische feesten, en leeft daardoor helemaal op. Totdat ze op een dag wakker wordt in een kelder, zonder een idee hoe ze daar terecht is gekomen. Enkele dagen later krijgt ze het gezelschap van Christine, een vrouw van haar eigen leeftijd. De twee vrouwen vertellen elkaar hun levensverhaal, en Christine raakt er steeds meer van overtuigd dat haar gevangenschap te wijten is aan de levensstijl van Stella.

Stephan Brenninkmeijer
Stephan Brenninkmeijer studeerde in 1992 af aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Hij was als editor verantwoordelijk voor TV-series als Pleidooi, De Band, Toscane en Westenwind. Vanaf 1994 regisseerde hij voor televisie veel afleveringen voor series als 12 Steden, 13 ongelukken, Het zal je gebeuren, Voor hete vuren, Blauw blauw, Bon Bini Beach en Westenwind. In 1996 regisseerde hij de miniserie / speelfilm Tasten in het duister met o.a. Kees Brusse, Cynthia Abma, Ellis van den Brink, Leslie de Gruyter. In 2000 schreef en regisseerde hij de Telefilm De stilte van het naderen met Daan Hugaert, Elvira Out, Ronald Top en Cees Geel. De film won op het ICVM festival in Atlanta (USA) de Golden Crown Award voor "Best Foreign Filmâ¤Y. In 2001 schreef, produceerde en regisseerde hij de bioscoopfilm Swingers met Ellen van der Koogh, Joep Sertons, Nienke Brinkhuis en Danny de kok. In 2007 produceerde Brenninkmeijer de film The Italian Connection, een promotiefilm voor ProRail ten behoeve van de officiële opening van de Betuweroute. De film beleefde de première in bijzijn van koningin Beatrix. Als editor is hij tevens betrokken bij films van Frank Ketelaar, Tjebbo Penning en de Amerikaanse regisseuse Jennifer Lyon Bell.

Video/Film Express was in 2010 de grootste independent filmdistributeur in de Benelux. De catalogus bevat o.a. Oorlogswinter, Komt een Vrouw bij de Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, The American, Dik Trom, Haar naam was Sarah en New Kids Turbo. Onder de naam Inspire Pictures is het bedrijf ook actief als coproducent van de genoemde Nederlandse titels. www.videofilmexpress.nl

...............………………………

NOOT AAN DE REDACTIE /