Published: 10:18 CEST 31-08-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755 SOLVAYS VRIENDSCHAPPELIJK BOD OP RHODIA TOTAAL GESLAAGD

Brussel en Parijs, 31 augustus 2011

SOLVAYS VRIENDSCHAPPELIJK BOD OP RHODIA TOTAAL GESLAAGD
* 94,25% van de aandelen en 97,51% van de OCEANE aangebracht in het bod
* Rekening houdend met de eigen aandelen in Rhodia's bezit (0,85% van het kapitaal), wordt een uitkoopbod mogelijk en zal Solvay dit ook aanvragen
* Creatie van een hoofdspeler in de chemie, met wereldwijde ambities:
* 12 miljard EUR omzet en 1,9 miljard EUR REBITDA
* Sterke complementariteit van de activiteiten, wereldleider in zijn specialiteiten
* 40% van de omzet in opkomende markten
* Uitbreiding en betere verdeling van de activiteitenportefeuille

Solvay en Rhodia kondigen vandaag aan dat het vriendschappelijke overnamebod van Solvay op de aandelen van Rhodia tegen 31,60 EUR per aandeel en per American Depositary Share of ADS (tegenwaarde in USD) en 52,32 EUR (na aanpassing) voor de obligaties met een conversie- of ruiloptie met nieuwe of bestaande aandelen (OCEANE) volledig is geslaagd.

De Franse marktautoriteit AMF heeft vandaag het resultaat van het bod bekendgemaakt, waaruit blijkt dat bij afsluiting op 24 augustus 2011, 100.267.068 aandelen werden aangebracht (inclusief 102.782 ADS die evenveel aandelen vertegenwoordigen), die 94,25% van het aandelenkapitaal en van de stemrechten van Rhodia vertegenwoordigen. Het aantal aangebrachte OCEANE bedraagt 12.063.999, goed voor 97,51% van de OCEANE in omloop.

Rekening houdend met de 907.604 eigen aandelen die Rhodia bezit (of 0,85% van het kapitaal), vertegenwoordigt het aantal niet-aangebrachte aandelen in het bod 4,89% van het kapitaal en de stemrechten van Rhodia. Het aantal Rhodia-aandelen dat kan worden gecreëerd door de conversie van de niet aangebrachte OCEANE vertegenwoordigen, wanneer ze worden bijgevoegd bij de niet-aangebrachte aandelen, 4,63% van het kapitaal en de stemrechten van Rhodia, op een verwaterde OCEANE basis.

In overeenstemming met de intenties beschreven in het overnameprospectus, zal Solvay de uitvoering aanvragen van de uitkoopbodprocedure voor de niet-aangebrachte aandelen en OCEANE van Rhodia. De AMF zal de datum voor de uitvoering van deze procedure publiceren en de procedure zal ook door Solvay en Rhodia in een gemeenschappelijk persbericht worden bekendgemaakt.

In een reactie zeggen Christian Jourquin, Chief Executive Officer van Solvay, en Jean-Pierre Clamadieu, Voorzitter en algemeen directeur van Rhodia: "We danken de aandeelhouders van Rhodia die ons hun vertrouwen hebben gegeven met het aanbrengen van hun aandelen. De integratie van de twee groepen kan beginnen en we zijn verheugd een nieuwe belangrijke speler in de chemie, resoluut gericht op duurzame ontwikkeling, innovatie en operationele uitmuntendheid, te kunnen creëren."

Het overnameprospectus van Solvay (in het Frans en Engels) met daarin de modaliteiten voor het aanbrengen van aandelen in het bod en het antwoord van Rhodia (in het Frans en Engels) zijn te raadplegen op de hiervoor bestemde pagina's van de websites van Solvay (www.solvay.com/OPARhodia) en van Rhodia (www.rhodia.com). Op deze sites vindt men ook juridische, financiële en boekhoudkundige informatie over Solvay en Rhodia.

SOLVAY is een internationale industriële groep, actief in Chemie. Hij levert een breed gamma producten en oplossingen die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt 14.800 werknemers in 40 landen. In 2010 bedroeg de geconsolideerde groepsomzet 7,1 miljard EUR. Solvay staat genoteerd op de NYSE Euronext-beurs in Brussel (NYSE Euronext: SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR). Voor meer informatie kan u terecht op www.solvay.com.

RHODIA is een internationale chemische groep, die zich krachtig inzet voor duurzame ontwikkeling. De groep streeft ernaar met zijn operationele uitmuntendheid en zijn innovatiecapaciteit zijn klanten te helpen om nog beter te presteren. Rhodia bestaat uit 11 ondernemingen, samengebracht in vijf activiteitenclusters. Rhodia is een partner van de grote spelers op de volgende markten: automotive, elektronica, parfums, gezondheids- en schoonheidsproducten, schoonmaakmiddelen- en van de industriële en consumptiegoederenmarkt. De groep realiseerde in 2010 een omzet van 5,23 miljard EUR en telt vandaag wereldwijd zowat 14.000 werknemers. De onderneming heeft een notering op Euronext Parijs. Meer informatie is te vinden op www.rhodia.com.

Voor verdere informatie gelieve contact op te nemen met: