Ingezonden persbericht


Woensdag 31 augustus 2011, Den Dolder

Persbericht: 43% van de vrouwen zijn sexueel ziek

Nieuwe onthullingen in boek van Ray Moynihan
Zojuist uitgekomen: het nieuwste boek van onderzoeksjournalist Ray Mohinan, waarin hij op zeer gedetailleerde wijze beschrijft hoe - in dit geval - vrouwelijke gezonde consumenten een ziekte aangepraat krijgen waar uiteraard in een vergevorderd stadium een oplossing voor is.

Een kleine episode uit het boek:
De vrouw, die zelfbewust in de lens van de camera kijkt, moet eind twintig of begin dertig zijn, met lang zwart haar dat over sterke schouders valt en met een blauw gestreept sjaaltje om haar hals. Haar rode lippen en knappe uiterlijk zijn opvallend, maar het zijn haar woorden die het meeste boeien. Haar naam is Darby Stephens en ze is onderzoeksmanager bij het farmaceutische bedrijf Vivus, dat in Californië is gevestigd. Het bedrijf test een medicijn voor vrouwen die lijden aan een nieuwe ziekte, die vrouwelijk seksueel disfunctioneren of FSD (Female Sexual Disfunctioning) wordt genoemd. Zoals Darby Stephens uitlegt in een bijzonder openhartig interview voor een documentaire, is FSD zo nieuw dat het bedrijf zelf heeft moeten helpen vast te stellen, wat deze ziekte nu eigenlijk inhoudt. "Om medicijnen te kunnen ontwikkelen, moeten we beter en duidelijker definiëren wat de ziekte is", zei ze. Of zo als ze het ook zei: "Je hebt een ziekte nodig voordat je hem kunt behandelen."

43% van de vrouwen lijden aan FSD
Met de bewering dat bijna een op de twee vrouwen zou lijden aan vrouwelijk seksueel disfunctioneren staan enkele van de meest winstgevende bedrijven op deze planeet in de startblokken om de diepste angsten van vrouwen te misbruiken in de hoop nieuwe afzetmarkten van miljarden dollars aan te boren door de vrouwelijke Viagra te introduceren.

Professor dr. Trudy Dehue uit Groningen:
"Ray Moynihan laat zien hoe de medicijnindustrie niet alleen het wetenschappelijk onderzoek sponsort, maar in sommige gevallen zelfs helpt met het creëren van nieuwe medische aandoeningen. Zijn onthullingen zijn zowel fascinerend als beangstigend", zegt professor dr. Trudy Dehue van de Universiteit van Groningen. Ze heeft tevens het voorwoord geschreven in het boek.

Een spannende thriller: geen zorgen
Ray weet er een spannende thriller van te maken waarin hij de vrouwelijke lezer erop wijst dat ze zich vooral geen zorgen moeten maken. "Daar kom je overigens alleen achter", zegt Ray, "als je mijn informatie tot je neemt, hetzij uit dit boek, hetzij via de media. Middels de flitsende reclame van de industrie wordt je vanzelf wel vertelt dat je een sexueel probleem hebt, wat je dan niet hoeft te geloven."

Ray Moynihan
Ray Moynihan, geboren en getogen in Australie, is een gezondheidsjournalist, die de nodige prijzen heeft gewonnen, schrijver, documentaire filmmaker en academisch onderzoeker met een wereldwijde reputatie. Hij is tevens docent aan de universiteit van Newcastle. Zijn in 2005 verschenen boek Selling Sickness is vertaald in twaalf talen en werd wereldwijd een bestseller. Barbara Mintzes, assistent professor bij het Department of Pharmacology and Therapeutics aan de Universiteit van Brits Colombia in Vancouver, is co-auteur.

Het boek (IBSN 9789079872336) is vanaf 31 augustus 2011 te koop via de (online) boekhandel, heeft 256 pagina's, groot formaat (16,5 x 24,5 cm) en kost ¤ 19,95.

Met vriendelijke groet,
het team van Succesboeken.nl

//////////

Noot voor de redactie (