Gemeente Utrecht

Spelende mens in stadhuis Utrecht

Het speelse plezier van cultuurmakers en cultuurgenieters. Dat druipt er van af op de tentoonstelling 'Spelen voor alle leeftijden', te zien in het Utrechtse stadhuis. Fotografen Moon Saris en René den Engelsman doen een greep uit de sfeerbeelden die ze maakten tijdens de afgelopen vijfentwintig Culturele Zondagen.

De Culturele Zondagen: sinds 2002 een bijna maandelijks terugkerend en typisch Utrechts cultureel evenement. In samenwerking met Utrechtse culturele instellingen, freelancers en vrijwilligers organiseert Stichting Cultuurpromotie Utrecht een gevarieerd kunstprogramma met muziek, dans, theater en film. Sinds 2008 fotografeerden de freelance fotografen Moon Saris en René den Engelsman vijfentwintig Culturele Zondagen. Met een speciaal oog voor het speelse element. Saris en Den Engelsman: "Spelen is een eerste levensbehoefte voor de mens, de homo ludens. En dat kun je zien: niet alleen doordat we de mooie, aandoenlijke, rake, interessante ogenblikken fotograferen die zo'n dag per ongeluk voortbrengt, maar ook door de lach, rust en tevredenheid die van de gezichten - klein en groot - straalt. Op deze mooie momenten ligt in deze expositie dan ook de focus, omdat het de kern raakt van cultuurbeleving."

De fototentoonstelling is gratis toegankelijk en gedurende de openingstijden van het stadhuis (Korte Minrebroederstraat 2 in Utrecht) te zien van woensdag 31 augustus tot en met vrijdag 30 september 2011 én op zondag 4 september, tijdens het Uitfeest 2011.