Gemeente Alkmaar


Weer subsidie voor zonne-energie

Voor de 8e keer de actie Zonnesteek!

Gemeente Alkmaar, gemeente Heerhugowaard en Milieudienst Regio Alkmaar organiseren ook dit jaar weer de actie `Zonnesteek' om het gebruik van duurzame energie te stimuleren. De markt was vorige jaren zeer succesvol. In 2010 werden totaal 184 zonnecelsystemen geplaatst in Alkmaar, Bergen, Graft-De Rijp, Heiloo, Schermer en Zeevang. Samen goed voor ca. 90.000 kWh groene stroom per jaar.

Op zaterdag 3 september wordt bij de Huisvuilcentrale (HVC) op het bedrijventerrein Boekelermeer de bekende energiemarkt gehouden waar inwoners van de gemeenten: Alkmaar, Bergen, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Schermer en de gemeente Zeevang zich kunnen inschrijven om in aanmerking te komen voor subsidie voor zonnepanelen. De energiemarkt opent om 10.00 uur haar deuren.

De energiemarkt wordt gehouden omdat er voor een aantal gemeenten onvoldoende budget is om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. Er geldt: wie het eerst komt ...

Door de inschrijving te beperken tot één dag en één locatie kan de volgorde eerlijk worden bepaald. De organisatie verwacht voor inwoners van de gemeente Alkmaar wel over voldoende budget te beschikken om aan alle aanvragen te kunnen voldoen. Nadere informatie vindt u in de energiekrant, die in week 35 huis-aan-huis in uw gemeente wordt verspreid.

Naast de subsidie van de provincie Noord-Holland heeft de gemeente Alkmaar een extra bijdrage ter beschikking gesteld. Hierdoor kunnen meer huiseigenaren in aanmerking komen voor subsidie! Dit jaar kunnen maar liefst 165 systemen worden gesubsidieerd.

De subsidie voor een zonnecelsysteem is EUR 1 per Wattpiek met een maximum van EUR 600 per adres. Indien er voldoende budget is kan voor meerdere systemen subsidie worden aangevraagd. De subsidie is bestemd voor de eigenaar cq. bewoners van bestaande woningen. Voor een zonneboiler bedraagt de subsidie EUR 600. De subsidie is nooit meer dan 50% van de aanschafprijs.

Op de energiemarkt zullen verschillende aanbieders van zonne-energietoepassingen aanwezig zijn. De subsidie is niet gebonden aan één van deze aanbieders. U bent vrij zonnecellen of zonneboilers te bestellen waar u wilt.

Tot ziens op 3 september bij de HVC!