Gemeente Lingewaard


Bezoek Fort Pannerden

Fort Pannerden is gerestaureerd en vanaf 3 september 2011 is het fort elk weekend in september en op alle zondagen in oktober te bezoeken.

Op zaterdag 3 september vinden tussen 13.00 uur en 17.00 uur allerlei activiteiten plaats ter gelegenheid van de opening van de landelijke Fortenmaand. Tevens staat deze dag ook in het teken van de afronding van de restauratie van het fort.

Naast de officiële opening om 13.00 uur zijn er allerlei activiteiten zoals onder meer genoemd kunnen worden:

a. in het fort is een wandelroute uitgezet (geen rondleidingen), en zijn er diverse tentoonstellingen waaronder een kunsttentoonstelling van Marjo Wiltingh en een tentoonstelling 1000 jaar buskruit; verder in het fort een toneelvoorstelling van Koperen Kees en een verhalenvertelster;

b. buiten het fort in de fortengracht - optredens van diverse re-enactmentgroepen en kruisboogschieten; . c. verder zijn er excursies in het omliggend natuurgebied door Staatsbosbeheer en Lingewaard Natuurlijk, optredens van slagwerkgroep en harmonie St. Caecilia, de paratoren van de Luchtmobiele brigade, een roofvogelshow en verder zijn er historische militaire voertuigen te bekijken.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.fortpannerden.eu

Elke bezoeker ontvangt op die dag een programma-overzicht waar en op welk tijdstip de verschillende activiteiten zijn te zien of te horen.

Rondvaart

Zaterdag 3 september verzorgt rederij de Duffelt vanaf de aanlegsteiger aan de Sterreschans een rondvaart van 45 minuten rondom de Kop van Pannerden en wel op de volgende tijdstippen: 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur

Kosten
volwassenenen (13 jaar en ouder): 5,-
kinderen 4-12 : 1,-
onder 4 jaar: gratis

Ook op andere dagen open
Bent u vooral geïnteresseerd in het resultaat van de restauratie van het fort, dan wordt u aangeraden het fort te bezoeken in een van de weekenden in september. De zaterdagen 10, 17 en 24 september en de zondagen 11, 18 en 25 september is het fort tussen 12.00 uur en 17.00 uur geopend en zijn er op die dagen naast een vrije wandeling - ook rondleidingen die door de vrijwilligers van het Fort Pannerden worden gehouden. Elke laatste rondleiding start om 16.00 uur. Elke rondleiding duurt circa 1 uur en 15 minuten. De kosten bedragen 2,50 per persoon. Voor kinderen in de leeftijd tot 13 jaar is de toegangsprijs 1,25

Verzocht wordt om het fort per fiets te bezoeken. Er is slechts beperkte parkeergelegenheid rondom de Sterreschans en met de fiets kunt u tot aan de toegang van het fort komen.

Ook op de zondagen in oktober is tussen 12.00 uur en 17.00 uur het fort nog voor publiek toegankelijk.