Gemeente Zoetermeer

Groot wijkfeest in Noordhove op 3 september

bloemlogo uit gemeentevlag
De wijk Noordhove bestaat 25 jaar. Op 3 september is er een groot feest bij en rond het Noordhove winkelcentrum. Alle Zoetermeerders zijn welkom, want de bewoners van Noordhove willen dit met iedereen vieren. Het programma is zeer divers en zal bij iedereen in de smaak vallen. Van 10.00 tot 16.00 uur kan men elkaar op de Sullivanlijn ontmoeten en deelnemen aan de braderie en de rommelmarkt.

Opening
Wijkwethouder Hans Haring opent het feest om 10.30 uur bij buurthuis 't Span (Sullivanlijn 31) waarna op diverse tijdstippen van alles te beleven is. Zoals diverse sportspelletjes en demonstraties op het terrein bij het winkelcentrum, een bootcamp workshop in het park en zelfs wellness proeflessen. Ook een test in een alcoholsimulator zal voor velen een interessante ervaring zijn.

Socialsofa en Chapeaubeeld
Om 11.00 uur onthult wethouder Haring de nieuwe Socialsofa bij het Rosarium. De sofa is door bewoners volledig met mozaïeksteentjes beplakt. Direct daarna, rond 11.30 uur, reikt de wethouder het Chapeaubeeld uit aan een bewoner die zich inzet voor de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. De uitreiking vindt plaats op het podium op het parkeerterrein naast de snackbar aan de Sullivanlijn.

Muziek en hapje
Tussen al deze gebeurtenissen door zal een stokje saté lekker smaken. Deze staat vanaf 13.00 uur voor iedereen klaar in buurthuis 't Span. Het programma krijgt ook een muzikaal tintje. Vanaf 14.00 uur zijn er drie optredens: van Puk, Leonie en de band Re-United.

Presentatie verzamelboekje
Om 14.30 uur is er moment om iedereen te bedanken die mee heeft gedaan aan het ontstaan van het verzamelboekje '25 jaar schatten van Noordhove'. Het eerste exemplaar reikt de wijkwethouder uit aan een van de deelnemers. Ook dit onderdeel vindt plaats op het grote podium.

Ballonnenwedstrijd
De ballonnen die gedurende de dag voorzien zijn van een adreskaartje van de jongste bezoekers, gaan de lucht in om 16.00 uur. De eigenaar van de ballon die het verst wordt gevonden, krijgt een prijs van de winkeliersvereniging Noordhove.

Vervolgens gaat het feest nog door met Meet & Greet & Eat! van 16.30-18.30 uur bij wooncomplex Centraal Wonen, Scharounlijn 14.

Feestavond
Met een knallend feest in het buurthuis aan de Sullivanlijn 31 worden de festiviteiten afgesloten. Op initiatief van bewoners is het wijkfeest georganiseerd door de winkeliers, buurtorganisaties, woningbouwcorporaties en de gemeente.