Gemeente Aalsmeer

september geheel in het teken van de Ride for the Roses!

Weekend 3 en 4 september geheel in het teken van de Ride for the Roses!

Het aftellen is begonnen. Het eerste weekend van september staat geheel in het teken van de Ride for the Roses. Een bijzonder wielerevenement voor KWF Kankerbestrijding, dat u niet mag missen. Iedereen is van harte welkom: jong, oud, sportief, supporter noem het maar op. Naast de fietstochten is er nog veel meer te beleven in en rond Aalsmeer. Een tip van de sluier.

De Ride for the Roses gaat op 4 september door meerdere plaatsen en gemeentes. Plaatsen langs de routes doen hun uiterste best om deelnemers en toeschouwers in het `zonnetje' te zetten. In Nieuwveen is het Jaagpad versierd met zonnebloemen. In weer een andere plaats wordt u muzikaal ontvangen door de fanfare. En niet onbelangrijk: het mooie weer is besteld!

Zaterdag 3 september

- 10.00 - 17.00 uur Braderie in Aalsmeer. Tijdens de braderie zal een loterij worden georganiseerd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Ride for the Roses. De winkeliers uit de Zijdstraat hebben tientallen prijzen ter beschikking gesteld, zoals een fietsbril van Lance Armstrong. Ook kunt u op deze dag nog loten kopen voor de verloting van de Herman Brood-jeep. Op deze dag zullen ook de pre-riders aankomen in Aalsmeer.

- Kinderevenement rondom het Dorpshuis Kudelstaart van 13.00 - 17.00 uur (zaklopen, touwtrekken, skippybal race, schminken, ringwerpen, DJ).


- Muziek bij de Watertoren

Zondag 4 september
09.00 uur Startceremonie
10.15 uur Start peloton 100 kilometer
11.00 - 12.00 uur Startceremonie en start toertochten 25 en 50 kilometer
12.00 - 13.15 uur Run for the Roses
13.00 - 17.00 uur Binnenkomst van de deelnemers bij FloraHolland 14.00 - 17.00 uur Slotmanifestatie met optredens van Gerard Joling & Rev'n Ros bij FloraHolland
16.45 uur Bekendmaking van de eindopbrengst.

En verder:

- Muziek op het Raadhuisplein

- Muziek bij de Watertoren

Niet te missen: Gerard Joling & Rev'n Ros
De inspanning van duizenden deelnemers van de Ride for the Roses wordt beloond met een slotmanifestatie met optredens van Gerard Joling, Rev'n Ros en Greta Holtrop bij FloraHolland. Op een sfeervolle manier willen we deze emotionele dag afsluiten waarop we samen hebben gefietst, meestal voor iemand in het bijzonder.

Speciale rozen-actie, doe mee!
Of u meefietst of niet, een bloemetje voor u zelf of om weg te geven is altijd leuk. Doe daarom mee met de speciale Ride-rozen-actie. Koop in de week van 29 augustus t/m 4 september mooie rozen bij de bouwmarkt Karwei of supermarktketen Albert Heijn. Een deel van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Wilt u er ook bij zijn?
Op zondag 4 september is FloraHolland Aalsmeer de startplaats voor de Ride for the Roses 2011. Deze sponsortocht wordt sinds 1997 georganiseerd op initiatief van zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong die zelf de ziekte kanker overwon. De opbrengst van de Ride for the Roses gaat dit jaar naar een onderzoek van Prof. dr. ir. Floor van Leeuwen naar neveneffecten van radio- en chemotherapie voor Hodgkin-lymfoom. Ruim tienduizend deelnemers doen mee aan de Ride for the Roses. Zij fietsen in grote aantallen verschillende routes van 25, 50 en 100 kilometer. U kunt zich nog aanmelden voor de 25 en 50 kilometer, zelfs op de dag zelf! Kijk voor meer informatie over de Ride for the Roses en deelname op http://www.ridefortheroses.nl/.