Gemeente Voorschoten

voorschotense kunstkring ambachts- en baljuwhuis

3 september: Seizoensopening Voorschotense kunstkring Ambachts- en Baljuwhuis

Met een algemene tentoonstelling, waaraan niet minder dan 15 leden deelnemen, opent de Voorschotense Kunstkring (VKK) op zaterdag 3 september het nieuwe seizoen in de bekende expositieruimten op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis aan de eeuwenoude Voorstraat. Tot en met zondag 25 september kunt u hier elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur vrijblijvend komen kijken.

Door het aantal deelnemers is het aantal werken per kunstenaar natuurlijk beperkt. Maar u krijgt zo wel snel een goede indruk van de hoge kwaliteit van de uitingen en de grote verscheidenheid aan kunstzinnig talent dat de VKK herbergt. Later in het seizoen kunt u dan de diepte in met tentoonstellingen van 3 à 4 kunstenaars, zoals Nieuwe Loten in oktober en een nu nog titelloze expositie, die vanaf eind november wordt gehouden, waarvoor Albert-Jan Cool, Anne Istas en Siet van der Meulen tekenen.

In de begin september startende tentoonstelling geven in willekeurige volgorde Anne Hulleman, Monique Nievaart, Elly van Nimwegen, Sophia de Roo van Alderwerelt, Gré Steenks, Elisabeth Vuez, Wim Tegelaar, Ina Versteeg, Wil Wilbers, Joke C. Bos, Albert-Jan Cool, Anne Istas, Annette Kuyper, Fanny Mazure en Lucy de Kruijf acte de présence. Zij vertegenwoordigen vrijwel alle disciplines van de beeldende kunst: olieverven, aquarellen, pentekeningen, bronzen, plastieken, houtsnijwerk, fotokunst enzovoort. Veel van de werken zijn ook weer te koop en vaak tegen verrassend lage prijzen. Natuurlijk kunt u ook met een in uw ogen interessante kunstenaar in persoonlijk contact worden gebracht. Om in zijn of haar atelier verder te snuffelen of een eigen unieke opdracht te verstrekken.

De expositie is tijdens het Weekend van Voorschoten extra lang open. Op zaterdag 10 september van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 11 september van 13.00 tot 17.00 uur. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 3 september om 16.00 uur. Iedereen is ook daarbij van harte welkom. Wilt u buiten de normale openingstijden de expositie met een groep bezoeken? Neem dan voor het maken van een afspraak telefonisch contact op met Trude Sterck (071-5612467).
Meer informatie over de tentoonstelling en de kunstenaars vindt u ook op www.voorschotensekunstkring.nl.

* 3 september 2011