Benefiet Suikerfeest Concert voor Somalië

Persbericht van Migranten Consortium

Op 3 september 2011 organiseert Nedsom i.s.m. D.G. Entertainment en het Dutch Consortium of Migrant Organizations (DCMO) een benefiet Suikerfeest concert in Den Haag. De opbrengst van dit concert gaat volledig naar structurele hulp voor de slachtoffers van de droogte in de hoorn van Afrika en de vluchtelingen in het opvangkamp van Dabaab.

De huidige droogte en hongersnood in Somalië is de ergste humanitaire ramp in de wereld. Vluchtelingen die van Somalië naar opvangkampen in Ethiopië en Kenia trekken, zijn soms weken onderweg zonder voedsel. Te drinken hebben ze nauwelijks. Veel mensen sterven onderweg. De Hoorn van Afrika is getroffen door de ergste droogte in 60 jaar tijd. Per dag vluchten volgens de UNHCR 1700 Somaliërs naar Ethiopië en 1400 naar Kenia.

Als een Nederlands-Somalische stichting (Nedsom) vinden wij deze situatie erg verontrustend en we willen heel graag een bijdrage leveren. Daarom focussen wij niet alleen op hulp op korte termijn, maar juist op hulp met gevolgen op langere termijn. Het gebied dat getroffen is door de droogte zou de afgelopen jaren ook meer baat bij hebben gehad bij ondersteuning van de landbouw, graven van waterputten en de veeteelt.

Daarom organiseren wij op 3 september 2011, tijdens viering van het Suikerfeest, een benefiet concert om hiermee donaties op te halen om de slachtoffers te helpen. Tijdens het benefiet concert vestigen wij de aandacht niet alleen op bovengenoemde kwesties maar zal er natuurlijk volop entertainment zijn. Dit zal gebeuren door middel van:

Theatervoorstelling mede mogelijk gemaakt door Somalische studenten. Optredens van twee bekende Somalische zangers (Nimco Yasin en Himilo) Optredens van Somalische comédiennes
Veiling van Somalische kunst
Verkoop van Somalische eten

Eregasten:

Abdisalaan Ibrahim: Eerste Somalische speler in Barclays Premier League (Manchester City)

Abdi Nageeya: Somalische Nederlandse Kampioen
veldloper/langeafstandloper

Ahmed Farah: Somalische cameraman van Global Somali Emergency Response, zal een beelden tentoonstellen die ze opgenomen hebben tijdens hun reis door de Hoorn van Afrika.

Locatie: Binckhorstlaan 36 te Den Haag: Tijd: 18:00 - 0:00 uur Entree: 15 euro

Georganiseerd door stichting Nedsom ism. DG entertainment en Dutch Migrant consortium.

*

Links:
http://migrantconsortium.nl/



Razende Robot Reporter