Productschap Vis


Grootste mosselproeverijen op 20 markten door heel Nederland

Yerseke, 29 augustus 2011 - In september en oktober zijn op maar liefst 20 markten in Nederland - van de Amsterdamse Albert Cuyp tot de markt in Maastricht - mosselproeverijen voor consumenten. Bezoekers van de markten kunnen gratis mosselen proeven en krijgen informatie over de mossel en de bereiding ervan. Een kok uit het Zeeuwse Yerseke geeft tekst en uitleg.

De mosselmarktdagen worden georganiseerd door de Centrale Vereniging van de Ambulante Handel en en worden het Mosselkantoor van het Productschap Vis. In het totaal verwachten de organisatoren 15.000 consumenten met de actie te bereiken.

" Op de Nederlandse markten staan elke week 1.050 visondernemers. Bezoekers komen vaak speciaal voor hen naar de markt. Met een bijzonder product als de Zeeuwse mossel willen we deze afdeling van de markt extra onder de aandacht brengen. In het voorjaar hebben we met de groenteafdeling en de asperges een vergelijkbare actie gehouden. Die was zeer succesvol" , aldus Henk Achterhuis, voorzitter van de Centrale Vereniging van de Ambulante Handel. Met de actie willen wij ook zorgen voor meer reuring op de markt. Mensen komen niet alleen voor het aanbod naar de markt, maar zeker ook voor de gezelligheid.

De mosselsector is zeer verheugd over deze samenwerking. Christine Fijnaut namens het Productschap Vis verantwoordelijk voor de mosselpromotie: "Wij willen de afzet van mosselen in Nederland op een hoger niveau brengen. Heel veel mensen hebben nog nooit mosselen gegeten of weten niet hoe ze te bereiden. Grote proeverijen zoals deze helpen om veel potentiële liefhebbers te bereiken"

Het schema van de Mosselmarktdagen 2011 ziet er als volgt uit:

Enschede

Zaterdag 3 september

Enschede

Zondag 4 september

Capelle a/d IJssel

Donderdag 8 september

Amsterdam / Albert Cuyp

Vrijdag 9 september

Harlingen

Zaterdag 10 september

IJmuiden

Donderdag 15 september

Zwolle

Vrijdag 16 september

Zwolle

Zaterdag 17 september

Sliedrecht

Woensdag 21 september

Maastricht

Vrijdag 23 september

Spakenburg

Zaterdag 24 september

Amsterdam/Buikslotermeerplein

Vrijdag 30 september

Sneek

Zaterdag 1 oktober

Hengelo

Zaterdag 8 oktober

Amsterdam/Mosveld

Vrijdag 14 oktober

Heerenveen

Zaterdag 15 oktober

Locatie nog niet bekend

Vrijdag 21 oktober

Locatie nog niet bekend

Vrijdag 22 oktober

Schiedam

Vrijdag 28 oktober

Oosterhout

Zaterdag 29 oktober