Milieudienst Rijnmond

RijnmondVeilig.nl zaterdag 3 september van start


01.09.2011 15:30
Communicatie, DCMR

De gezamenlijke hulpdiensten in Rotterdam-Rijnmond starten zaterdag 3 september met een proef om burgers van Rijnmond tijdens een crisis of incident sneller en beter te alarmeren en informeren via het nieuwe platform RijnmondVeilig.nl.

Tijdens de Wereldhavendagen zal de heer Ahmed Aboutaleb, voorzitter van de VRR en korpsbeheerder politie, om 15.00 uur op het `Veiligheidsplein' (ter hoogte van de Spido), samen met een stevige delegatie van burgemeesters en raadsleden uit de regio plus directies van de hulpdiensten RijnmondVeilig.nl lanceren.

Snel gewaarschuwd

Met RijnmondVeilig.nl kunnen inwoners van de regio bij grote incidenten en crises snel worden gewaarschuwd. Een Rijnmond Alarm zal worden uitgestuurd via o.a. SMS, e-mail, website banners, PC-pop ups, reclameschermen en `nieuwe' media zoals Twitter en Facebook en de calamiteitenzender RTV Rijnmond. Dit in aanvulling op de welbekende waarschuwingssirene.

Alarmeren, informeren en preventie

Doel van het Rijnmond Alarm is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te alarmeren. De technologie die hiervoor wordt gebruikt is dezelfde als die al gebruikt wordt voor het landelijke AMBER Alert.Naast alarmeren staat bij RijnmondVeilig.nl ook informeren en preventie centraal. De website en soms ook aanvullende media zullen daarom ook worden gebruikt om mensen blijvend te informeren bij rampen, te informeren over kleinere incidenten en voor het delen van preventie-tips en informatie.

Burgers en bedrijven kunnen aanmelden

Op de website RijnmondVeilig.nl kunnen burgers en bedrijven van de 19 gemeenten in Rijnmond zich aanmelden om aan deze proef mee te doen. Zij zullen dan gratis informatie- en alarmberichten ontvangen.