Singer Museum Laren


Wouter Hamel wint Laren Jazz Award 2011

19-08-2011

Op grond van zijn unieke talent, heeft de jury van de Singer Laren Jazz Award in unanimiteit besloten om Wouter Hamel deze prijs in 2011 toe te kennen. De uitreiking vindt plaats tijdens Laren Jazz 2011 op zaterdagavond 3 september om 20:15 in het theater van Singer Laren. De Singer Laren Jazz Award bestaat uit een bronzen sculptuur van kunstenaar Ben Hosman en een bedrag van EUR 2.011,-

Het juryrapport:

Wanneer je de flitsende carriÃsre van Wouter Hamel in ogenschouw neemt is "Demise" misschien niet erg voor de hand liggend. Ook deze single maakt gelukkig opnieuw een majestueuze indruk.

Met ogenschijnlijk gemak schrijft deze jonge "crooner" zijn muziek en teksten en voert ze op zeer professionele wijze uit. Logisch dat hij sinds het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours in 2005 en de Zilveren Harp in 2008, vele andere prijzen mocht ontvangen.

Gewapend met oorspronkelijke teksten en muziek, omringd door een keur van Nederlandse topjazzmuzikanten, speelt en zingt hij zich schijnbaar moeiteloos door het leven, of het nu gaat om tv-interviews of optredens in binnen- en buitenland.

Na de prachtige en zeer succesvolle albums "Hamel" 2007 en "Nobody's Tune" 2009, staat nu het derde, "Lohengrin" op uitkomen.

De jury van de Laren Jazz Award bestaat uit Dick Bakker, Co de Kloet, Reinier Sinaasappel, Cees Schrama, voorzitter.