Ingezonden persbericht


openen via de browser.

RECTIFICATIE


- PERSBERICHT -

Tweede editie Museumnacht Den Haag pakt dubbel zoveel uit Deelnemers Haagse culturele nacht bieden avontuurlijke programmering

Den Haag, dinsdag 7 juni 2011 - Op zaterdag 3 september vindt de tweede editie van de Museumnacht Den Haag plaats. Tientallen Haagse musea en culturele instellingen blijven dan weer tot diep in de nacht open. Dit jaar is het thema van de Museumnacht 'Zie dubbel zo veel'. De deelnemende locaties lieten zich hierdoor inspireren en ontwikkelden programma's met een dubbele dosis cultuur.

Meer dan een doorsnee museumbezoek
Tijdens de nacht bieden musea en culturele instellingen hun gasten meer dan een doorsnee museumbezoek. Wat te denken van een huwelijk voor één nacht in het Haags Historisch Museum? Van twee roddelende WC-dames in het Museum voor Communicatie? Van twee vreemde trolletjes die je ontvangen in Museum de Gevangenpoort? En van de volgende ochtend ontwaken met een literaire tattoo van het Letterkundig Museum? Genoeg te zien en te doen dus tijdens de Museumnacht.

Nachtelijk cultuurshot
Tijdens de Haagse Museumnacht, die vorig jaar een groot succes was, krijgen bezoekers de mogelijkheid om op een laagdrempelige en bijzondere manier kennis te maken met de interessante musea en culturele instellingen die de Hofstad kent. Dit jaar is op maar liefst 33 plekken een uniek programma te zien. Niet alleen de bekende musea doen mee, ook kleinere instellingen zijn van de partij. Bijvoorbeeld het Jenevermuseum, dat op een nog onbekende locatie nachtelijke cultuurshots uitdeelt. Bovendien kunnen cultuurminnende nachtbrakers terecht bij andere instellingen, zoals poppodium Paard van Troje, de Centrale Bibliotheek en F.A.S.T, het surfdorp in Scheveningen.

De Museumnacht Den Haag was in 2010 een doorslaand succes. Op de foto het Mauritshuis met een lange rij voor de deur. Fotograaf: Bastiaan van Muscher. Klik op de foto voor hoge resolutie.

De volledige lijst met deelnemers en meer informatie over het programma is te vinden op www.museumnachtdenhaag.nl

Over Museumnacht Den Haag
Op zaterdag 3 september 2011 vindt de tweede editie van de Museumnacht Den Haag plaats. De hofstad telt talrijke interessante musea en vele kunst- en cultuurliefhebbers. Dit geeft reden tot flink uitpakken: cultuur gaat in de mix met 33 deelnemers waaronder musea en galeries, maar ook de Koninklijke Bibliotheek, de Tweede Kamer, Pulchri en Stroom doen mee. Alle instellingen openen de deuren vanaf 20.00 uur tot diep in de nacht. Op elke plek is een uniek programma te zien en te horen dat past bij het thema van de nacht: 'Mix it, don't miss it'.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie (