Ingezonden persbericht


Den Haag, 28 juli 2011

PERSBERICHT

SHUTTERS SHUT (NDT2) OP THE HAGUE PRIDE

Op ZATERDAG 3 SEPTEMBER biedt de tweede editie van THE HAGUE PRIDE, het evenement met het roze hart, van 13.00 TOT 20.00 UUR een brede mix van (inter)nationale artiesten op het Lange Voorhout in Den Haag. Ook het wereldvermaarde NEDERLANDS DANS THEATER draagt met een optreden van SHUTTERS SHUT door NDT 2 bij aan de diversiteit van The Hague Pride. Shutters Shut is een bijzondere dans, waarin de dansers in vier minuten met een eigen gebarentaal de woorden over dragen van Gertrude Stein, die haar gedicht 'If I told him' op een originele manier voordraagt. Ook begroeten we THE HOT STEWARDS. Zij brengen hun eigen, aanstekelijke versies van jaren tachtig hits als 'Straight Up' van Paula Abdul, 'Smalltown Boy' van Bronski Beat of 'Edge of Heaven' van Wham! Waan je in de jaren van hoog haar, roze beenwarmers en colberts met brede schoudervullingen. Dit is nostalgiebeleving op een geheel nieuwe manier! Bij DOLLY BELLEFLEUR gaat het niet om cuppie cuppie maar om koppie koppie. Deze platinablonde beauty with brains is een ware Frau Antje van het Verkeerde Kantje prikkelt, daagt uit en houdt haar publiek een (lach)spiegel voor. SPLENDID zorgt gegarandeerd voor een feestje! Het is niet voor niets dat ze eerder al op Noorderslag, in de HMH stonden, op eigen kracht al talloze keren 't Paard van Troje uitverkochten en een van de sensaties van Life I Live festival waren.

The Hague Pride biedt een programma van vrolijke meezingers naar alternatieve pop. Headliner, SARAH BETTENS werd eerder bekend gemaakt. Bettens is geen nieuwkomer in de rockwereld. Ze verdiende haar grootste bekendheid als zangeres van K'S CHOICE waarmee ze in Europa tal van gouden en platina albums behaalde en internationale hits. Op The Hague Pride verzorgt Sarah in lijn met haar cd, Never Say Goodbye, een akoestisch optreden met haar mooiste nummers. Pure magie op het Lange Voorhout. Ook begroeten we FERRY DOEDENS. Voor Ferry, Lucas Sanders uit Goede Tijden Slechten Tijden, is zingen niet iets nieuws. Ferry wist het bij Idols 4 zelfs tot de laatste 18 kandidaten te schoppen. Ferry is sinds de beroemde kusscene in GTST uitgegroeid tot een waar rolmodel voor veel holebi jongeren.

The Hague Pride, een feestelijk festival met een serieuze boodschap, plaatst het onderwerp 'human rights are gay rights' voor het voetlicht. Den Haag, internationale stad van Vrede & Recht, is de plek waar dit thema de aandacht behoort te krijgen. The Hague Pride er een Pink Market en wordt het Lange Voorhout verrijkt met gezellige terrasjes en straattheater. De Denneweg haakt aan met haar beroemde eigen schijf van vijf: Wining, Dining, Fashion, Art & Beauty.

Alle actuele informatie is te vinden op www.thehaguepride.nl . The Hague Pride is ook te volgen via twitter @thehaguepride.

In de nacht van 3 op 4 september is de Museumnacht Den Haag. Op zondag 4 september start het culturele seizoen met het Haags UIT Festival. Alle reden om het eerste weekend van september in Den Haag door te brengen!