Ingezonden persbericht


PROGRAMMA
SEPTEMBER 2011

Zaterdag 3 september // 19:00 // E19,- (VVK) E25,- (deur) Polska!Night Vol. 11
Met Pezet & Matolat
Poolse hiphop

Vrijdag 9 september // 21:00 // E3,50
METAL DETECTOR met Variscythe + New World Disorder + Desyrel Metal

Zaterdag 10 september // 19:00 // GRATIS
Pipapopquiz
Ft. De MetaalUnie
Popquiz

Vrijdag 16 september // 21:00 // E3.50
Farris + The Badabings + Naked
Indierock

Vrijdag 23 september // 19:30 // E6,-
BACK AGAINST THE WALL III
Met Rosie + Nailgun Massacre + Stronghold + Birmingham Sunset Metal

Zaterdag 24 september // 22:00 // E7.50 (voor leden) E10,- (deur) Shut Up & Dance
Goa/psytrance

PROGRAMMA BAZART
SEPTEMBER 2011

Zaterdag 3 september // 19:00 // E19,- (VVK) E25,- (deur) Polska!Night Vol. 11
Met Pezet & Matolat
Poolse hiphop

De populaire Polska!Night is terug in Bazart voor de inmiddels 11de editie! Deze keer met optredens van Pezet & Matolat! Tickets in de voorverkoop via www.easyticket.nl

-----

Vrijdag 9 september // 21:00 // E3,50
METAL DETECTOR
met Variscythe + New World Disorder + Desyrel
Metal

Variscythe is een thrash metal band uit Den Haag. Deze band ontstond in 2008 en heeft zichzelf in korte tijd ontwikkeld tot volwaardige metalband. Hun muziek heeft een zware bass en drums basis, met technische en melodische gitaarsolo's, krachtige en brede vocalen en epische gitaar riffs. Live zien is ervaren en deze band wil je niet missen!

Website : www.variscythe.com

New World Disorder is een 5-koppige metal/hardcore band uit Zoetermeer. De band begon in 2009 met het spelen van covers van bands als All That Remains, As I Lay Dying, Killswitch Engage en Lamb Of God. De band wilde verder met eigen nummers en al snel verscheen hun eerste demo. Na shows te hebben gespeeld met o.a. My City Burning, Noyalty, Haribo Macht Kinder Froh, To Heaven Earth Is Hell, Wasted Bullet, Noheroes, Monition en meer is NWD klaar om op alle podia's in Nederland te spelen! Met verschillende achtergronden is de muziek van New World Disorder een mix van stijlen waar niet gelijk een etiket op te plakken is.

Website : https://www.facebook.com/pages/New-World Disorder/134723403253480?sk=app_2405167945

Desyrel is een groove metal band uit Den Haag, ontstaan in 2009. The band combineert diverse stijlen, zoals punk, thrash, hardcore en metalcore. "Anything goes, as long as you can throw a big pit!" is eigenlijk de gedachte achter de muziek. In oktober 2010 kwam hun eerste plaat uit.

Website : http://www.desyrel.nl

-----

Zaterdag 10 september // 19:00 // GRATIS
Pipapopquiz
Met de MetaalUnie
Popquiz

Ben jij zo'n wandelende Wikipedia als het om muziek gaat? Zo'n freak die zijn cd's op alfabet heeft? Of net die genie die dan weer weet dat Mariah Carey haar kind Marokkaan heeft genoemd? Of weet je helemaal niet zoveel van muziek maar kan jij ontzettend goed drankjes halen voor je vrienden die wel met de quiz bezig zijn? Wie je ook bent of wat je ook weet, het maakt allemaal niet uit bij de PipaPopquiz! Twee uur lang testen we je kennis van muziek. Van de jaren 60 tot de foutste hits van nu. Een avond van veel "puntjes op tongen" en "ohjaweetjenogs".

Deze editie word de quiz uitgebreid met een live band: De MetaalUnie! De band is niet alleen onderdeel van de quiz, maar staat ook klaar om vooraf, tussendoor en achteraf de fijnste hardrock- en metalcovers te spelen!

Website: https://www.facebook.com/people/De-Metaalunie-Band/100002305808466

-----

Vrijdag 16 september // 21:00 // E3.50
Farris + The Badabings + Naked
Indierock

Farris is een alternatieve indie rock band uit Amerika en Den Haag. Amerikaanse singer songwriter Kathleen Morales begon de band in Salt Lake City in 2008, maar is inmiddels verhuisd naar Den Haag, waar zij nieuwe muzikanten om zich heen heeft verzameld om haar band voort te zetten. De band speelt eigen nummers met veel energie. Hun sound is zeer divers: Pop, rock, reggae en funk komen samen in de nummers.

Website : www.reverbnation.com/farris

The BadaBings zijn ontstaan in 2009 in Den Haag. De band bereikt een maximale impact met minimale bezetting! Deze band bestaat namelijk maar uit twee leden: drummer Paul en zanger/gitarist Albert. Door de verschillende achtergronden van deze muzikanten creëren zij een uniek geluid, dat word beïnvloed door moderne indie bands als Muse, the Killers en the Tings Tings.

Website : http://www.thebadabings.nl/

Naked is een melancholische rockband uit Den Haag. Sinds 2009 is Naked gezegend met een ijzersterke bezetting en wordt Arie Spaans vergezeld met de unieke contrabassist Rob Lagendijk (o.a Smutfish, John Dear Mowing Club), drummer Rick Roomer (o.a. Prat's The Whoblem?), de jonge en zeer getalenteerde gitarist Alexei Maliy (o.a. Blackstone) en de nu al legendarische Willem Art (Hillbilly Stringpickers) als violist. De muzikale invloeden van Naked lopen uiteen van The Editors, David Bowie, Jeff Buckley, Porcupine Tree en Joy Division naar The Beatles, Beach Boys, Yes en Pink Floyd tot aan Bach, Hank Williams, Mozart en John Mayer.

Website : http://naked-music.nl/

-----

Vrijdag 23 september // 19:30 // E6,-
BACK AGAINST THE WALL III
Met Rosie + Nailgun Massacre + Stronghold + Birmingham Sunset Metal

Het is alweer tijd voor de derde editie van Back Against the Wall! Eerdere bezoekers weten al wat ze dan kunnen verwachten: alle stijlen metal door elkaar met als grote gemene deler: feestelijk rammen! Deze keer is ervoor gekozen een bandje minder neer te zetten, zodat ook de eerste bands voldoende speeltijd krijgen, en dat is maar goed ook, want van Stronghold krijg je niet snel genoeg! Deze thrashers vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum, maar dat is niet de reden dat ze nu in Bazart spelen. Het feit dat hun gevarieerde blackened thrash je gegarandeerd omver blaast wel!

Het Leidse Nailgun Massacre bestaat juist pas een jaartje, maar is druk bezig om naam voor zichzelf te maken. Het eerste album getiteld "Backyard Butchery" is net uit (featuring Death Metal legende Paul Speckman!) en laat geen twijfel over wat we van deze sicko's mogen verwachten: Oldschool Death Metal (met hoofdletters ja!). Fans van Obituary, (oude) Death en dergelijke weten genoeg. Tijgerbalsem voor de nekspieren meenemen!

Rosie hoeft natuurlijk allang geen naam meer te maken. Die zijn al wereldberoemd in Den Haag! Het kon dan ook niet uitblijven dat deze sympathieke gasten in de Bazart op zouden duiken. En zijn wij even blij dat ze deze keer konden! Bij Rosie maakt het niet uit of je ze voor het eerst, of voor de honderdste keer ziet: het is altijd weer een feest van jewelste, van de eerste tot de laatste noot! Nou, vooruit, voor de 3 import-Hagenezen die Rosie niet kennen: Het klinkt als AC/DC: net zoveel energie en net zo catchy, maar in plaats van in een stadion, wordt dat een zaaltje ingeslingerd. Rock till you drop!

Zoals jullie gewend zijn heeft ook deze Back Against the Wall een feestelijke afsluiter. Zelfs eentje die visueel spektakel biedt! De naam Birmingham Sunset zal niet al te veel belletjes doen rinkelen, maar misschien doet de geuzennaam die de band -al dan niet vrijwillig- gekregen heeft dat wel: Fisted Sister! Stel je Dee Snider voor, maar dan knapper, en met een goede muzieksmaak! Alsof er nooit een millenniumwisseling geweest is, krijg je vette, oldschool en soms onverwachte covers over je uitgestort. Als dat geen reden om te komen is, dan is het zeker een reden om te blijven tot in de late uurtjes!

-----

Zaterdag 24 september // 22:00 // E7.50 (voor leden) E10,- (deur) Shut Up & Dance
Goa/psytrance

Het zal toch niet waar zijn? Jawel! Shut Up & Dance heeft zijn weg gevonden naar Bazart! Dit legendarische Goa/psytrance feest heeft verder geen introductie nodig. Meer weten over de line-up? Check de website: www.fullmoonfestival.nl

-----

VERWACHT IN BAZART:
Vrijdag 7 oktober: Metal Detector met Ugly Sin + Deliberate Jeopardization + Tribal Spirits Zaterdag 8 oktober: Beukgevaar III
Vrijdag 14 oktober: Haagse Popweek presents Hard in Zuid #2 Zaterdag 15 oktober: Polska!Night Vol. 12
Vrijdag 21 oktober: Rockabilly Revival
Vrijdag 28 Oktober: Rebelstar + Smalltown Nobodies Vrijdag 4 november: The Peasants (USA) + Kirk Dikdik & the Bongo's Vrijdag 11 november: Metal Detector International met Insult (PL) + For No One (DE) + My Conviction (NL) Vrijdag 18 november: Autumn + support

Meer informatie? Neem contact op met Bazart!
070-323 9652
Loosduinsekade 725
2571 CZ Den Haag

Publiciteit@bazart.nl
www.bazart.nl


---- --