Port of Rotterdam

Datum 16-8-2011
Bron Havenbedrijf Rotterdam N.V. ©

Waylon hoofdact Wereldhavendagen

De Nederlandse zanger Waylon zal op zaterdagavond 3 september optreden als hoofdact tijdens het zaterdagavondprogramma op de Wereldhavendagen. Niet vies van `wicked ways' - de titel van zijn gouden eerste album - treedt hij die avond onder andere op met De Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Het avondprogramma staat verder vooral in het teken van `100 jaar China in Rotterdam', één van de twee thema's van de 34ste Wereldhavendagen. De patrouillevaartuigen van het Havenbedrijf verzorgen met een waterballet een deel van het voorprogramma dat verder doorspekt is van dans, muziek en een lichtshow vol Chinese accenten. Zo voeren enkele Chinese leeuwen op een mix van oosterse en westerse dance een leeuwendans uit. De sho van het dansgezelschap van choreograaf Roy Julen (van o.a. `So you can dance') wordt gecombineerd met martial arts en vuurspuwende draken.
De avond wordt tussen 22.30 en 22.50 afgesloten met een sprookjeachtige show van Chinees vuurwerk. Na 23.00 uur kan het feest worden voortgezet op Katendrecht bij de Nacht van de Kaap, een aan de Wereldhavendagen gelieerd festival.

De optredens op de Maas zijn goed te volgen vanaf de Erasmusbrug, Willemskade en de Wilhelminapier.

Waylon