Ingezonden persbericht


3 September extra rondleiding met de kunstenares

Expositie Nel Linssen in Mook zeer in trek

De expositie van Stichting Jacques van Mourik rond het werk van Nel Linssen-Martens trekt belangstellenden uit het hele land. Een extra rondleiding vindt plaats op zaterdag 3 september a.s. om 14 uur in het gemeentehuis van Mook (Raadhuisplein 6).

Jubileum
Sinds vijfentwintig jaar verovert ze de wereld met haar geheel hand-gemaakte papieren sieraden die door een ingenieus spel met kleur en vorm nooit het zelfde zijn. Nel Linssen-Martens, die onder meer de Karel de Grote Prijs van de stad Nijmegen en de Staatsprijs van Beieren verwierf, geldt als een van de meest bijzondere sieraadontwerpers van Nederland. Ze werd in 1935 geboren in Molenhoek als dochter van hotelier Karel Martens (die de basis legde voor Hotel-Restaurant De Heumensche Molen, het huidige Hotel De Molenhoek).

Recent was haar werk te zien in o.a. Antwerpen, München, Wenen, Edin-burg en Seoel. Nooit eerder exposeerde ze haar sieraden in haar geboorte-plaats. Naar aanleiding van het jubileum is een overzicht, aangevuld met vroeg werk (vanaf de eerste tekenlessen van Chris le Roy tot en met een figuratief en diverse abstracte wandkleden), samengesteld.

Molen
Nel Linssen presenteert in Mook een nieuw object, te dragen als hanger en als broche. Het kreeg de naam "Molen", verwijzend naar haar verleden. Elke Molen is uitgevoerd in 2 kleuren papier met vaak aan de binnenzijde, u bent tenslotte in Mook, een ongeveer heidepaarse kleur! Dit object heeft alleen tijdens de looptijd van deze expositie een sterk gereduceerde prijs. Ook de prijs van de boekuitgave over Nel Linssens werk is aangepast! Details op de site www.stichtingvanmourik.nl in de Agenda / Zomerexpositie. De tentoonstelling van Stichting Jacques van Mourik is alleen op afspraak te bezoeken tot begin november.

Aanmelding
Gezien de grote belangstelling is vooraanmelding noodzakelijk. Dat kan via telefoon 024-6961381 of per email: stichtingvanmourik@planet.nl.De kosten bedragen tijdens weekends 4,00 p.p. incl. kop koffie of thee. De rondleidingen duren ca. 1,5 uur.

(