Ingezonden persbericht


ONTMOET PRESENTATOREN EN ARTIESTEN
TIJDENS HET HILVERSUM MEDIA FESTIVAL

Dit jaar viert de publieke omroep de 60ste verjaardag van de Nederlandse televisie. Aanleiding voor de omroepverenigingen om een groot feest te organiseren op zaterdag 3 september. Op deze dag, die deel uitmaakt van het Hilversum Media Festival, presenteren de verschillende omroepen zich op hun eigen muzikale, uitdagende, actieve en ludieke wijze.

Omroepplein
De meest veelzijdige plek van het Hilversum Media Festival is het omroepplein op het Mediapark. Altijd al eens in de ballenbak van Lingo willen grabbelen, de befaamde BZT-muur willen overwinnen, auditie willen doen voor EenVandaag, in de limousine van het Familiediner willen zitten of in een auto willen bungeejumpen? Op het omroepplein is het allemaal mogelijk. Heb je wat te vertellen? Doe dan je verhaal in Achterwerk in de kast. Zing en dans mee met Kinderen voor Kinderen, Karaoke Kids, Junior Songfestival, Woezel en Pip en Kabouter Plop. Ook Z@ppsport, Vrijland en de cast van SpangaS zijn aanwezig voor een meet & greet. Kom even tot rust in de bioscooptent of luister naar Gerard Ekdom's favoriete platen onder het genot van een drankje op het terras.

Kerkbrink
De Kerkbrink is op 3 september omgedoopt tot het Radioplein. Cappuccino, Spijkers met Koppen, RabRadio's Popduel, Sander Guis en Sterren.nl zorgen voor een gevarieerd programma vol cabaret en muziekquizzen. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen Peter Koelewijn, Vinzzent, Gare Du Nord en Racoon.

Marktplein
Zorg dat je vanaf 18:00 uur op het marktplein staat, want met een line-up als deze gaat jong en oud uit z'n dak. Kinderen voor Kinderen, het Junior Songfestival en Ralph Mackenbach bijten het spits af voor de jongere bezoekers van het Hilversum Media Festival.

Om 19:30 uur laten René Shuman en Angel-Eye oude Rock 'n Roll tijden herleven, waarna de Vlaamse zangeres Dana Winner een aantal van haar mooiste nummers zal zingen.

Vanaf 20:00 presenteert Tim Douwsma een wervelend muziekprogramma met optredens van onder anderen Peter Beense, Marianne Weber, Stef Ekkel, Roxeanne en Dré Hazes jr., Imca Marina, LA The Voices en Frans Bauer.

Dennie Christian en Yes-R stonden al eerder naast elkaar in de studio bij Ali B op Volle Toeren. Op zaterdag 3 september staan zij samen op het podium van het Hilversum Media Festival. Na het optreden zal Yes-R de microfoon overdragen aan BNN, die de nacht in zullen gaan met het feest SEEN, met onder anderen DVDJS Off The Wall, Phalerieau, VJ Aineko en Mr Simpson.

Hilversum Media Festival is gratis toegankelijk voor publiek

Kijk op www.hilversummediafestival.nl voor het uitgebreide programma en aanvullende informatie.