Politie Zeeland


---

1452-2011 Onverzekerde scooter op openbare weg, Hulst
In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.45 uur, zagen surveillerende agenten van de Zeeuwse politie een jongeman over straat lopen.

De jongen liep naast een scooter die bij elkaar werd gehouden door plakbandjes en tape. De agenten spraken de jongeman aan en vroegen naar de herkomst van de scooter en of deze wel verzekerd was. De jongeman antwoordde dat de scooter niet verzekerd was.

Door de agenten werd het kenteken van de scooter opgevraagd bij de meldkamer. Volgens de gegevens die de meldkamer aan de agenten doorgaf, zou de scooter inmiddels gesloopt moeten zijn en zich dus niet meer op de openbare weg moeten bevinden.

De agenten deelden de jongeman vervolgens mede dat zij één en ander gingen uitzoeken op het politiebureau, maar dat de scooter ook met hen mee moest naar het bureau voor technisch onderzoek.

Hier was de 18-jarige jongen uit de gemeente Hulst het overduidelijk niet mee eens. Hij begon direct te razen en tieren en moest op een gegeven moment zelfs door een politiebiker met behulp van zijn fiets op afstand gehouden worden, zodat de agenten normaal hun werk konden blijven doen.

Toen de agenten stonden te wachten op vervoer voor de scooter kwam de vader van de jongeman ook nog even ter plaatse om zijn ongenoegen te uiten. Uiteindelijk heeft hij zijn zoon mee naar huis genomen.

De scooter is op het politiebureau gestald en er zal technisch onderzoek aan worden verricht. Of de jongeman processen-verbaal gaat krijgen wordt later duidelijk.

1453-2011 Met brommerrijbewijs in auto, Terneuzen
Agenten van de Zeeuwse politie zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Grenulaan in Terneuzen een personenauto rijden.

Zij gaven de bestuurder een stopteken en controleerden hem. De 34-jarige man uit Terneuzen moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij gedronken had. De man verklaarde dat zijn rijbewijs thuis lag.

De man is meegegaan naar het politiebureau waar hij een ademanalysetest heeft gedaan. Hieruit bleek dat hij 300 ug/l blies. Dat is genoeg voor een rijverbod, maar nog niet genoeg om zijn rijbewijs in te nemen.

Toen de agenten de rijbewijsgegevens van de man opvroegen, bleek dat hij alleen een brommerrijbewijs had...

Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het rijden onder invloed.





Politie Zeeland