Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 3 september

Noord-Holland Noord, 03-09-2011 o 10.00 uur

Twee gewonden bij schietincident

Alkmaar, zaterdag 3 september

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur vond er een schietincident plaats op de Molenbuurt in Alkmaar waarbij twee personen gewond raakten.

Het incident begon in een aan de Molenbuurt gevestigde horecaonderneming. Hier werd geschoten waarbij een persoon (gegevens nog onbekend) ernstig gewond raakte. Het slachtoffer kwam na het schietincident naar buiten en zakte hier in elkaar. Korte tijd later werd buiten op straat weer geschoten. Dit gebeurde tussen het horecabedrijf en een zijstraat van de Molenbuurt, Achter de Vest. Hierbij raakte nog een tweede persoon, een 32-jarige Alkmaarder, gewond. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De gewaarschuwde politie kon in de directe omgeving twee personen aanhouden. Het gaat om een 22-jarige en een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Zij probeerden vanaf de Molenbuurt via het Bolwerk door het water van de singel weg te komen. Een 30-jarige man uit Zoetermeer werd even later aangehouden op de Metiusgracht nabij het ziekenhuis. Het tweede slachtoffer, de 32-jarige Alkmaarder, die op straat gewond raakte, bleek bij behandeling in het ziekenhuis licht gewond te zijn. Nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, werd hij eveneens aangehouden.

De politie stelt een onderzoek in naar het incident. Een uitgebreid technisch sporenonderzoek maakt hier deel van uit.

Eventuele getuigen van het voorval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met 0800-7000 (Meld misdaad anoniem).

Explosief in plastic tas

Julianadorp, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag omstreek 14.40 uur deed een 63-jarige man uit Heerenveen melding van het vinden van een explosief. De man was met een metaaldetector aan het zoeken op het strand en vond daar een ongeveer 30 cm lange granaat. De man stopte het explosief in een plastic tas en liep ermee naar het fietspad aan de Zanddijk. Hier nam het gewaarschuwde explosieven opruimingsteam van de Koninklijke Marine het explosief van de man over. De granaat is door de Marine korte tijd later op het strand tot ontploffing gebracht.

De politie adviseert vinders van explosieven deze vooral te laten liggen en meteen de politie te waarschuwen. De politie markeert indien nodig de vindplaats en waarschuwt de EOD. Zelf explosieven meenemen blijft levensgevaarlijk.

Bekeuring voor kampvuur

Opperdoes, zaterdag 3 september

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur kreeg een 51-jarige man uit Opperdoes een bekeuring wegens het maken van een kampvuur. De man maakte op het erf bij een woning aan het Westeinde in Opperdoes een groot vuur van takken. Omdat in de directe omgeving meerdere woningen met rieten kappen staan, werd de man gesommeerd het open vuur uit te maken. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven.

Woninginbraken

Hoorn, vrijdag 2 september

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Houtzaagmolen in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door schuifdeuren aan de achterzijde van het pand te forceren. In de woningen werden kasten en lades doorzocht. Uit de woning werden onder anderen twee spelcomputers en een filmcamera ontvreemd. De inbraak moet na 11.30 uur hebben plaatsgevonden.

Hoorn, vrijdag 2 september

Op vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Drieboomlaan in Hoorn. De daders waren het pand binnengekomen door het slot uit een toegangsdeur te verwijderen. De hele woning werd doorzocht. Uit de woning werden in ieder geval sieraden buit gemaakt.

De Goorn, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag werd tussen 14.15 en 18.15 uur ingebroken in een woning aan de Pastoor Lemeerstraat in De Goorn. De daders kwamen de woning binnen via een raam in de garage. Uit de woning werden een flatscreen, een home-cinemaset en een camera ontvreemd.

Straatroof

Hoorn, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.05 uur werd een 66-jarige vrouw uit Hoorn beroofd van haar halsketting in het park tussen de Weidemolen en de Grote Beer in Hoorn. De vrouw was juist haar hond aan het uitlaten in het park. Hier passeerde zij drie jongens die op een bankje zaten. Nadat zij met de jongens had gesproken stond een van hen op en liep weg. Nadat de vrouw ook was doorgelopen, kwam zij de weggelopen jongen weer tegen. Deze greep de vrouw bij haar keel en trok haar gouden ketting van haar hals waarna hij er vandoor ging.

De verdachte is een jongen van 18 a 19 jaar oud met een lengte van ongeveer 1.70 meter. Hij heeft een zwarte huidskleur en een ingevallen gezicht. De verdachte droeg een zwarte trui met capuchon met daarover een donkerblauwe jas met lichte strepen en een zwarte broek.

Eventuele getuige van de straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling

Schagen, zaterdag 3 september

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.15 uur hield de politie twee mannen uit Schagen van 50 en 21 jaar oud aan wegens mishandeling in een café aan de Markt in Schagen. Omdat het café ging sluiten verzocht een medewerkerster van het café de 50-jarige man om naar buiten te gaan. Omdat hij niet wilde vertrekken, werd hij door een andere medewerker naar buiten geduwd. Een tweede bezoeker, de 21-jarige man uit Schagen, pakte hierop een bierglas, sloeg dit stuk en prikte in de richting van de medewerkster. Zij kon op tijd wegstappen. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij horecabeveiligers de verdachten vast konden pakken. Zij werden overgedragen aan de politie. De verdachten zijn inmiddels voor verhoor ingesloten.

Gewond door glas

Enkhuizen, zaterdag 3 september

Op zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur, raakte verschillende personen gewond in een café aan de Torenstraat in Enkhuizen nadat zij waren geraakt door rondvliegend glas.

Kort daarvoor had in het rokershok van het café een woordenwisseling plaatsgevonden tussen verschillende personen. Een medewerker van het café had de partijen gescheiden. Toen zij weer terug het café inliepen, gooide een van de personen een glas naar binnen. Dit glas kwam in het gezicht van een van de andere betrokken personen en spatte uiteen. Hierdoor raakten personen die in de directe omgeving stonden gewond. Een persoon kreeg glas in het oog en een ander liep diepe snijwonden op.

De glasgooier, een 18-jarige jongen uit Broek in Waterland, kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding met letsel

Hoorn, zaterdag 3 september

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur stond een politiepatrouille op de Muntstraat in Hoorn. Politiemedewerkers, die buiten hun voertuig op straat liepen, zagen een rode personenauto aan komen rijden. De bestuurder slingerde over de weg en reed recht op de politieauto af. Hoewel de bestuurder op het laatste moment weer terugstuurde, schampte hij toch de politieauto, waardoor schade ontstond. De bestuurder reed vervolgens door om even verderop een fietser aan te rijden. Ook na deze aanrijding reed hij door, zonder zijn identiteit bekend te maken.

De fietser, een 20-jarige man uit Hoorn, liep verwondingen op aan zijn arm en hoofd. Hij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De identiteit van de bestuurder van de auto is nog niet bekend.

Snelheidscontroles

Alkmaar, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag werd tussen 14.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Vondelstraat in Alkmaar. Van de 253 passanten reden er 28 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Hoorn, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag werd tussen 13.00 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden op De Weel in Hoorn. Van de 158 passanten reden er 17 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 82 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Heerhugowaard, vrijdag 2 september

Op vrijdagmiddag werd tussen 13.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Van de 348 passanten reden er 61 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 79 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd.

Vernieling

Enkhuizen, vrijdag 2 september

Op vrijdagavond hield de politie twee verdachten, een19-jarige jongen uit Bovenkarspel en een 17-jarige jongen uit Hoogkarspel, aan wegens vernieling.

De politie kreeg omstreeks 23.30 uur een melding dat twee jongen hekken en containers aan het slopen waren op een industrieterrein aan Het Witte Hert in Enkhuizen. Ter plaatse trof de politie een groot aantal stenen aan die op de weg waren gegooid. Verdere vernielingen werden niet aangetroffen. Ter plaatse trof de politie de twee verdachten. Zij zijn aangehouden.