Politie Drenthe

Zaterdag 3 september 2011

Provincie Drenthe, 03-09-2011

Politie vordert rijbewijs in

BEILEN De politie heeft vrijdagochtend op de N381 het rijbewijs van een 38-jarige automobiliste uit Haule ingevorderd. De aandacht van de politie werd getrokken doordat de automobiliste een vrachtwagen inhaalde en daarbij de doorgetrokken streep overschreed. De vrouw reed vervolgens met een gemiddeld snelheid van 121 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De automobiliste werd aan de kant van de weg gezet en het rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval met letsel

EMMEN Vrijdagochtend heeft op de Statenweg een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden. Een scooter met daarop twee jongens (13-jarige bestuurder uit Emmen en een 14-jarige jongen uit Emmen) was tegen een lantaarnpaal aangereden en onderuit gegaan. Volgens getuigen reed de scooter over de Statenweg komende uit de richting van de Rondweg en gaande in de richting van het winkelcentrum van Angelslo. In de bocht na de kruising Statenweg en de Boerschapslaan kon de bestuurder de scooter niet meer op de weg houden en raakte de stoep. De jongen raakte de macht over het stuur kwijt en raakte een lantaarnpaal. Beide jongens waren op straat ten val gekomen. De jongens raakten gewond en werden naar het Scheperziekenhuis overgebracht. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie onderzoekt brand 11 autos

GEESBRUG De politie verricht onderzoek naar het uitbranden van 11 autos op een terrein aan de Nijverheidsstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag. Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie de melding binnen en ter plaatse was de brandweer al bezig met bluswerkzaamheden. Er stonden 11 autos in brand. De locatie betreft een autohandel. Voorop het terrein staan meerdere voertuigen voor de handel en daarachter staat een loods met een woning. De 11 autos stonden dusdanig in brand dat er geen redden meer aan was. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar de loods, maar deze raakte wel beschadigd door de brand. Het terrein werd door de politie afgezet en technisch onderzoek moet uitwijzen hoe de autos in brand zijn gevolgen. De politie gaat uit van brandstichting omdat onderzoek al heeft uitgewezen dat de autos individueel in brand zijn gevlogen en de brand niet van de ene auto naar de andere auto is overgegaan. Verder onderzoek moet uitwijzen wie verantwoordelijk is voor deze brandstichting en wat de aanleiding is geweest. De politie gaat er vanuit dat deze brandstichting een op zich zelf staand incident is. De schade is onbekend. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaadanoniem 0800 7000.

Rijden onder invloed van alcohol

PATERSWOLDE De politie heeft vrijdagavond op de Helmerdijk een 50-jarige automobilist uit Peize aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man aangehouden en hij werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 0,92 promille (400 ugl). Proces-verbaal werd opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd.

EELDE De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hoofdweg een 51-jarige automobiliste uit Paterswolde een rijverbod van 2 uur opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de vrouw overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de vrouw 0,62 promille (270 ugl). De vrouw kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

EELDE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Westerhorn een 72-jarige automobilist uit Groningen een rijverbod van 1 uur opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 0,54 promille (235 ugl). De man kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd.

Verkeersongeval op N34

ODOORN Vrijdagochtend zijn bij een aanrijding op de N34 bij Odoorn twee gewonden gevallen. Een 37-jarige vrouw uit Assen reed in haar auto op de N34 vanuit de richting Borger en wilde linksaf slaan naar Odoorn. Zij zag een auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Appingedam, die uit de richting van Coevorden kwam over het hoofd. De tegemoetkomende auto schoot door de klap zestig meter door de berm en kwam daar tot stilstand. Beide bestuurders werden naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

Duo aangehouden voor handel in harddrugs

EMMEN De politie heeft vrijdagavond op de Middenhaag twee mannen (22 jaar uit Rotterdam en 58 jaar uit Emmen) aangehouden in verband met handel in harddrugs. Het tweetal was door de politie ter controle aan de kant van de weg gezet. In de auto van de mannen met ongeveer 35 gram heroïne aangetroffen. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek werd in een woning van een van de verdachten ongeveer 500 gram heroïne aangetroffen. Alle drugs werd in beslaggenomen en daarnaast werd ook geld in beslaggenomen. De verdachten zitten vast en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie controleert op snelheid

ZUIDWOLDE De politie heeft vrijdagavond met een lasergun de snelheid van weggebruikers gecontroleerd op de Leeuwenveenseweg. Drie weggebruikers waren in overtreding (overschrijding van gecorrigeerd 30, 44 en 70 kilometer per uur) en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Ter plekke geldt een maximum toegestane snelheid van 60 kilometer per uur. Een 30-jarige automobilist uit Groningen moest ook zijn rijbewijs inleveren, hij reed gecorrigeerd 70 kilometer per uur te hard.

BEILEN De politie heeft op vrijdag een snelheidscontrole op de N381 gehouden. De controle vond plaats nabij wegwerkzaamheden. Tijdelijk geldt ter plekke een maximum toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De controle vond plaats van 10.00 uur tot en met 15.45 uur. Van de 3662 passanten waren 1467 passanten in overtreding en zelfs 7 passanten op invorderingssnelheid. De hoogst gemeten snelheid was 117 kilometer per uur. De politie zal ter plekke de komende week opnieuw een snelheidscontrole gaan houden.