Politie Noord- en Oost Gelderland

Boete voor diverse overtredingen

Heerde, 03-09-2011 o De politie heeft vrijdag 2 september een boete van in totaal 460 euro opgelegd aan een 21-jarige automobilist die in het centrum van Heerde diverse overtredingen maakte.

Een biker (agent met bikesurveillance) zag de 21-jarige automobilist uit Epe rond 19.20 uur op de Dorpsstraat in Heerde rijden. De man droeg geen autogordel en toen hij de biker zag ging hij er met piepende banden vandoor, terwijl de biker hem achtervolgde. Ter hoogte van de kruising met de Bonenburgerlaan gaf de agent de automobilist een stopteken. Dit werd vervolgens genegeerd, waarna hij er met hoge snelheid over de Bonenburgerlaan vandoor ging. Voor de kruising met de Lijsterbeslaan haalde hij een auto in en verleende vervolgens op deze kruising geen voorrang aan een van rechts komende auto. Daarna verdween de automobilist uit het zicht.

De politie heeft de personalia van de automobilist achterhaald en hem telefonisch de mogelijkheid gegeven zich direct bij het politiebureau te melden. De automobilist deed dat en kreeg vervolgens een bekeuring van in totaal 460 euro voor het accelereren met hoog toerental en doorslippende wielen, het niet dragen van een gordel en het niet verlenen van voorrang.

2011123277