Politie Groningen

Zaterdag 3 september 2011

Provincie Groningen, 03-09-2011

Automobilist verliest lading

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend een 54-jarige automobilist uit Zuidwolde een proces-verbaal gegeven. De man reed over de Beneluxweg toen plotseling de achterklep van zijn auto open ging. Een deel van de lading, waaronder lege flessen, kwam op de rijbaan terecht. De bestuurder had kennelijk niets door en reed verder. Even later viel nog meer lading uit zijn kofferbak. Toen de man last kreeg van tocht in zijn nek zette hij zijn auto aan de kant. De politie maakt proces-verbaal op.

Moeder met kinderen aangereden

VEENDAM Een 27-jarige inwoonster uit Veendam raakte vrijdagmorgen betrokken bij een aanrijding. De vrouw fietste met haar twee kinderen (3 jaar en 9 maanden) over het fietspad langs het Beneden Oosterdiep. Ter hoogte van de Locomobielstraat kreeg de fietster geen voorrang van een 26-jarige automobilist uit Hoogezand. Een aanrijding was het gevolg. De moeder en haar kinderen zijn voor controle naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Fietster gewond na aanrijding

MUSSELKANAAL Vrijdagmiddag raakte een 80-jarige vrouw uit Musselkanaal gewond bij een aanrijding. Het slachtoffer fietste over de Kruisstraat in Musselkanaal en stak de rijbaan over. Hierbij zag zij een 26-jarige automobiliste uit Ter Apel over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De bejaarde dam viel met haar hoofd op de straat. Zij is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage gemaakt van het ongeluk.

Gewond na uitwijken voor ree

PIETERZIJL Een 40-jarige automobilist uit Zwartsluis raakte vrijdagochtend gewond nadat hij moest uitwijken voor een ree. De man reed op de Wester-waarddijk in Pieterzijl toen plotseling een ree voor zijn auto sprong. De bestuurder ontweek de ree en kwam ten gevolge hiervan tot stilstand tegen een boom. Het slachtoffer is met pijn aan zijn pols en knie naar het ziekenhuis gebracht. De auto is afgesleept. De politie maakt een rapportage van de aanrijding

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten controleerden de automobilist op de Oranjesingel in Groningen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 490 ug/l (1,10 promille) vastgesteld. Na controle bleek dat het rijbewijs van de bestuurder niet meer geldig was. Ook had hij nog een groot aantal boetes open staan ter waarde van bijna 3000 euro. De verdachte kon zijn boetes niet betalen en werd ingesloten aan het politiebureau.

Man aangehouden voor bedreiging

BEDUM De politie heeft vrijdagavond een 22-jarige inwoner uit Groningen aangehouden. De man had bij een woning aan de Ommelanderdrift een voorwerp tegen de woning gegooid. Ook had hij tegen de voordeur geschopt en dreigende woorden geroepen. Op aanwijzing van een getuige kon de verdachte even later in de buurt worden aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij werd ingesloten voor verhoor. De bewoners hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Agent gewond na aanhouding

GRONINGEN Een politieman is vrijdagnacht gewond geraakt bij een vechtpartij. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij in de Waagstraat in Groningen. Meerdere mensen gingen daar met elkaar op de vuist. Ter plaatse haalden de agenten de vechtersbazen uit elkaar.

Een 22-jarige man uit de gemeente Dongeradeel vond het nodig zich met de aanhouding te bemoeien. Hij reageerde agressief naar de agenten. De Fries kreeg meerder keren de opdracht door te lopen en zich er niet mee te bemoeien. Toen de man hier niet naar luisterde werd hij aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Meerdere agenten waren nodig om de woesteling onder controle te krijgen. Later bleek de politieman pijn in zijn borst te hebben. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij een rib gebroken had. De agressieve verdachte werd ingesloten. De politieman doet aangifte. De politie neemt geweld tegen haar agenten hoog op.

Ijzerdief op heterdaad betrapt

ZUIDBROEK De politie heeft vrijdagnacht een 46-jarige inwoner uit Winschoten aangehouden. De man gedroeg zich verdacht bij een bedrijf aan de Europaweg in Zuidbroek. In de auto en op de aanhanger van de man zagen agenten een hoeveelheid ijzer liggen. De man kon geen aannemelijke verklaring geven over het ijzer. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek.

Inbreker doet een dutje

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht een 26-jarige man uit Ter Apel aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een bewoonster van de Hoofdstraat in Ter Apel hoorde voetstappen in haar woonkamer. Gewaarschuwde agenten troffen de verdachte even later slapend aan in de tuin van de woning. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er zijn geen spullen uit de woning gestolen. De politie doet nader onderzoek naar de inbraak.

Dronken fietser botst tegen auto

De politie heeft vrijdagnacht een 19-jarige fietser uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De Stadjer viel op omdat hij tegen een auto was gebotst. Tijdens de controle roken de agenten alcohol bij de fietser. Een blaastest wees uit dat de verdachte teveel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 760 ug/l (1.75 promille) alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.